Ce fac programele software cu datele tale personale?

Navighezi pe internet, îţi updatezi statusul pe Facebook şi asculţi muzică. Te-ai gândit însă cât de multe informaţii poţi să divulgi doar atunci când te loghezi pe o reţea socială sau cauţi informaţii pe internet? Poate că nu, însă softurile şi aplicaţiile pentru telefon îţi înregistrează orice informaţie, informează www.incont.ro.

52 afișări
Imaginea articolului Ce fac programele software cu datele tale personale?

Ce fac programele software cu datele tale personale? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Foursquare, site-ul de localizare lansat acum doi ani, a ajuns la şase milioane de utilizatori, din care un milion îşi updatează profilul zilnic, spun cei de la PCMag. Ce înseamnă acest lucru? Practic, dacă ai cont pe acest site, fiecare dintre prietenii din reţea poate afla locul în care te afli în momentul în care postezi ceva nou aici.

Asta inseamnă că mulţi dintre ei îţi ştiu programul zilnic, orele între care nu poţi fi găsit acasă, află atunci când ai de gând să pleci în vacanţă şi ştiu exact când te întorci. Rezultatul: până la o spargere de locuinţă sau atacuri nu este decât un pas foarte uşor de făcut. Iar, din păcate, mulţi tineri din SUA şi Marea Britanie au aflat pe pielea lor care sunt consecinţele divulgării unor informaţii personale, potrivit analiştilor în securitate IT, citaţi de site-ul de tehnologie TechCrunch.

Citeşte mai multe despre ce fac programele software cu datele tale personale pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici