Ce nu trebuie să spui despre tine pe Facebook

Milioane de utilizatori îşi pun pe Facebook sau pe alte reţele sociale fotografiile de la aniversări, planurile de vacanţă, videoclipurile sau artiştii preferaţi. Unele dintre informaţiile postate le pot face însă rău, avertizează specialiştii

93 afișări
Imaginea articolului Ce nu trebuie să spui despre tine pe Facebook

Ce nu trebuie să spui despre tine pe Facebook

Nu vă dezvăluiţi planurile de vacanţă. Dacă hoţii ştiu unde şi câtă vreme veţi sta plecat, vă pot jefui fără teamă că i-aţi putea surprinde.

Postaţi poze din vacanţă la întoarcere, dar nu spuneţi dinainte cât veţi lipsi de acasă, este sfatul dat de CBSMoneyWatch.com. În SUA şi Marea Britanie au fost raportate deja o serie de cazuri în care spărgătorii şi-au ales victimele de pe reţelele sociale. În New Hampshire, SUA, trei hoţi au spart peste 18 locuinţe după ce s-au uitat pe Facebook şi au văzut că proprietarii anunţaseră că nu sunt acasă.

Nu faceţi publice data şi locul naşterii. Este în regulă dacă postaţi pe Facebook sau Twitter ziua şi luna în care aţi venit pe lume, dar este recomandat să nu treceţi acolo şi anul sau locul naşterii. Pe baza acestor date, persoane rău intenţionate vă pot ghici codul numeric personal, care are în componenţă data naşterii şi un cod asociat oraşului din care proveniţi, CNP-ul fiind una dintre "cheile" din viaţa dumneavoastră financiară.

Citeşte mai multe despre datele ce nu trebuie postate pe Facebook pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici