Cei mai mari actori români, împreună în "Actorii şi fotograful"

Expoziţia "Actorii şi fotograful", cuprinzând portrete ale unor cunoscuţi artişti din teatrul şi cinematografia românească, va fi vernisată luni, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, în prezenţa fotografului Simion Buia, dar şi a actorului Ştefan Radof, informează ICR.

1387 afișări
Imaginea articolului Cei mai mari actori români, împreună în "Actorii şi fotograful"

Adrian Pintea (Imagine: Mediafax Foto)

Expoziţia cuprinde portrete ale marilor actori români, imagini care vor fi reunite într-un album de artă fotografică, în 2010. Chipurile celor pe care îi admirăm pe scene sau pe ecrane se dezvăluie, în imaginile realizate de Simion Buia, în ipostaze simple, cotidiene.

Simion Buia a revenit în România, după 14 ani, pentru a-şi împlini un vis - "o carte cu cei mai buni actori români, aleşi pe sprânceană".

"Ei mor, domnule, şi câţi dintre ei au fotografii memorabile? Au murit Ştefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ernest Maftei, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Adrian Pintea, Colea Răutu şi Sorin Gheorghiu. (...) Arătaţi-mi un portret simplu al acestor actori" - îşi argumentează fotograful demersul.

La vernisaj va fi prezent şi actorul Ştefan Radof, care va recita din cea mai recentă carte a sa de poezie.

Expoziţia este deschisă în perioada 25 mai - 8 iunie şi se va încheia cu o întâlnire cu actorul Eusebiu Ştefănescu.

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dűsseldorf şi jurnalismul la Faculté Libre de Paris et d'Ile de France. Trăieşte în Dűsseldorf şi în Bucureşti, unde organizează seminarii de tehnică şi artă fotografică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici