Cel mai mare tablou de Grigorescu va fi prezentat la licitaţie

Cel mai mare tablou de Nicolae Grigorescu de pe piaţa de artă românească - "Peisaj la marginea pădurii" - va fi prezentat la Licitaţia de Iarnă a casei Artmark, ce va avea loc joi, de la ora 19.30, la Bucureşti şi Sibiu, informează un comunicat.

94 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare tablou de Grigorescu va fi prezentat la licitaţie

Cel mai mare tablou de Grigorescu va fi prezentat la licitaţie (Imagine: www.artmark.ro)

Opera a fost prezentă în expoziţiile ce au precedat licitaţia, la Bucureşti şi Sibiu, iar joi seară va fi expusă la J.W. Marriott Grand Hotel, unde are loc licitaţia în Capitală.

"Peisaj la marginea pădurii" măsoară 91 x 72 cm şi este cea mai mare pictură a artistului ce va fi scoasă la vânzare pe piaţa de artă din România. Aceasta va fi prezentată alături de alte vedete ale Licitaţiei de Iarnă 2010, urmând să participe la Licitaţia de Primăvară 2011, programată pe 24 martie, tot în sistem duplex, la Bucureşti şi Târgu-Mureş.

Considerată o capodoperă a picturii româneşti, lucrarea "Peisaj la marginea pădurii" aparţine perioadei de după şederea lui Grigorescu la Barbizon, marcând o fază a creaţiei sale influenţată de principiile impresioniste. Picturile perioadei imediat următoare întoarcerii sale în ţară, din care face parte şi această lucrare, afirmă moştenirea maeştrilor Şcolii de la Barbizon: nuanţele luminoase ale peisajului, integrarea picturală completă a figurii, alegerea instantaneului şi a schiţei, gustul pentru materie şi tuşele vioaie. Opera este estimată la o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro.

Licitaţia de Iarnă 2010 se va desfăşura simultan joi, la Hotelul Marriot Bucureşti şi la Hotelul Hilton Sibiu, iar evenimentul va marca şi doi ani de existenţă Artmark, casa de licitaţii care controlează aproximativ 70% din piaţa de artă din România, se arată în comunicat.

Jumătate din comisionul aferent vânzării unora dintre operele Licitaţiei de Iarnă (Corneliu Baba, Nicolae Tonitza, Eustaţiu Stoenescu, Alexandru Ciucurencu) va fi donat de Artmark susţinerii proiectelor umanitare, specifice sărbătorilor Crăciunului, finanţate de cluburile locale Lions şi Rotary din Sibiu, care au sprijinit şi organizarea Licitaţiei de Iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici