CEO-ul celei mai mari companii de publicitate din lume, acuzat de nereguli financiare şi comportament personal nepotrivit / Reacţia lui Martin Sorrell

Martin Sorrell, CEO al WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, este subiectul unei anchete interne după ce a fost acuzat de nereguli financiare şi comportament personal nepotrivit, potrivit bbc.com.

291 afișări
Imaginea articolului CEO-ul celei mai mari companii de publicitate din lume, acuzat de nereguli financiare şi comportament personal nepotrivit / Reacţia lui Martin Sorrell

CEO-ul celei mai mari companii de publicitate din lume, acuzat de nereguli financiare şi comportament personal nepotrivit / Reacţia lui Martin Sorrell

O echipă de experţi independentă a fost angajată de consiliul de conducere al WPP pentru a investiga acuzaţiile, a anunţat agenţia de publicitate.

Sorrell a transmis într-un comunicat, miercuri, că respinge "fără rezerve" orice acuzaţie de nereguli financiare.

"Presa a informat că WPP investighează o acuzaţie de nereguli financiare care mă vizează, mai specific, folosirea fondurilor companiei", a spus Sir Martin Sorrell.

"Acuzaţia este investigată de o firmă de avocatură. Resping acuzaţia fără rezerve, dar recunosc faptul că trebuie investigată de companie", a mai spus Sorrell, care a adăugat că, din informaţiile sale, ancheta se va încheia curând.

Sorrell este cel mai mare acţionar individual la WPP, cu o cotă de aproximativ 1,4%, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Martin Sorrell, în vârstă de 73 de ani, a înfiinţat WPP în 1985, iar, din 1986, compania a început să furnizeze servicii de publicitate. În prezent, WPP are aproximativ 3.000 de birouri în 112 ţări.

În 2015, pachetul său salarial a fost de 70 de milioane de lire sterline, la momentul respectiv, acesta fiind cel mai mare din istoria corporaţiilor din Marea Britanie.

Luna trecută, acţiunile WPP au înregistrat cea mai mare prăbuşire din 1999, după ce Martin Sorrell a prezis un an fără creşteri, semnalând investitorilor că industria de publicitate suferă cea mai dramatică scădere din ultimele decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici