Cerbul de Aur va avea două ediţii în 2008, la Bucureşti şi la Braşov

Festivalul Cerbul de Aur va avea, anul viitor, două ediţii - una la Bucureşti, în luna martie, şi una la Braşov, în august, a declarat, miercuri, preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, în cadrul unei întâlniri cu presa.

1 afișare
Imaginea articolului Cerbul de Aur va avea două ediţii în 2008, la Bucureşti şi la Braşov

Festivalul Cerbul de Aur va avea două ediţii în 2008, la Bucureşti şi la Braşov

Alexandru Sassu a spus că, la împlinirea a 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968, Cerbul de Aur va avea două ediţii în 2008, una în martie şi alta în august. Astfel, ediţia din martie se va desfăşura la Bucureşti şi va reuni toţi câştigătorii ediţiilor precedente ale competiţiei muzicale. În luna august, va avea loc la Braşov o altă ediţie a Cerbului, în formatul deja consacrat şi sub direcţia Marianei Şoitu.

Festivalul Cerbul de Aur împlineşte, anul viitor, 40 de ani de la prima ediţie, motiv pentru care conducerea SRTv a decis să pregătească "ceva special".

În şedinţa din 7 noiembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, promovarea, în regim de campanie socială, a ediţiei de anul viitor a Festivalului Cerbul de Aur.

Utima ediţie a Festivalul Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru "reinventarea brandului", pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent, Televiziunea Publică implicându-se în derularea mai multor proiecte de anvergură, precum "TVR 50" sau Eurovision Junior.

Cerbul de Aur a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

Conform tradiţiei, festivalul are două componente: concursul internaţional şi recitalurile invitaţilor.

Festivalul Cerbul de Aur, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 1968, a adus de-a lungul timpului, pe scena sa, în calitate de concurenţi sau cu titlul de staruri internaţionale invitate, nume celebre precum Julio Iglesias, Christina Aguilera, Ricky Martin, Joe Cocker, Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles, Kylie Minogue, Diana Ross sau Vaya con Dios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici