Charlot, personajul lui Chaplin, va deveni eroul unui serial de televiziune animat 3D

Charlot, celebrul vagabond interpretat de Charlie Chaplin, va fi readus la viaţă în urma asocierii dintre studiourile MK2 şi Method Animation, care vor să prezinte tinerei generaţii acest personaj legendar, într-un serial de animaţie 3D difuzat pe micile ecrane, informează allocine.fr.

48 afișări
Imaginea articolului Charlot, personajul lui Chaplin, va deveni eroul unui serial de televiziune animat 3D

Charlot, personajul lui Chaplin, va deveni eroul unui serial de televiziune animat 3D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două studiouri producătoare se vor asocia cu societatea indiană DQ pentru a realiza acest serial animat, 3D şi în culori, însă fără dialoguri, pentru a respecta varianta originală al lui Charlot.

Fiecare din cele 104 episoade va avea o durată de şase minute. Episoadele sunt inspirate dintr-o serie de scurtmetraje realizate de Charlie Chaplin. Aceste episoade vor fi difuzate de un post de televiziune francez, începând din primăvara anului 2011. Numele postului în cauză nu a fost dezvăluit, negocierile fiind încă în curs.

Bugetul acestui proiect, o coproducţie internaţională, la care lucrează peste 300 de specialişti, care va fi difuzată şi în Marea Britanie şi Germania, este de aproximativ opt milioane de euro.

Cele mai renumite filme ale lui Chaplin sunt "Luminile oraşului/ City Lights" (1931), "Timpuri Noi/ Modern Times" (1936) şi "Dictatorul/ The Great Dictator" (1940).

Un artist complet, producător, regizor, scenarist, muzician, actor, Charlie Chaplin, cavaler al Imperiului Britanic din 1975, a fost votat într-un sondaj realizat în 1995 drept "cel mai mare actor din istoria filmului", în timp ce oamenii de film spuneau despre el că este "doar cel mai mare artist care a trăit şi va trăi vreodată".

Pentru "Luminile rampei/ Limelight" (1952), în care a jucat alături de Buster Keaton, Chaplin a primit, în 1972, premiul onorific al Academiei de Film Americane, pentru "aportul nemăsurabil adus cinematografiei şi pentru că a făcut din film arta secolului XX". La ceremonie, artistul a primit cele mai lungi ovaţii din istoria Academiei, timp de cinci minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici