China respinge acuzaţiile de implicare în atacurile informatice la adresa Google

Autorităţile chineze au respins, în noaptea de duminică spre luni, acuzaţiile conform cărora Beijingul ar fi fost implicat în atacurile informatice asupra serviciilor companiei americane Google.

13 afișări
Imaginea articolului China respinge acuzaţiile de implicare în atacurile informatice la adresa Google

China respinge acuzaţiile de implicare în atacurile informatice la adresa Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzaţiile conform cărora Guvernul chinez ar fi participat, direct sau indirect, la atacurile informatice sunt lipsite de fundament şi au ca scop denigrarea Chinei", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Industriei şi Tehnologiei informatice, citat de agenţia China Nouă.

Google a ameninţat la 12 ianuarie că îşi va înceta operaţiunile în China, după atacuri informatice masive "venind din partea Chinei" şi vizând militanţi ai drepturilor omului din această ţară, dar şi din Europa şi Statele Unite. Compania californiană Google, care acceptase cenzurarea motorului său de căutare pentru a intra pe această piaţă de 350 de milioane de utilizatori de Internet, afirmă că portalul său chinez google.cn va furniza pe viitor rezultate nefiltrate.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a afirmat joi că Statele Unite veghează la respectarea libertăţii de exprimare pe Internet şi a cerut companiilor să refuze cenzura, determinând autorităţile de la Beijing să avertizeze că discursul său riscă să pună în pericol relaţiile bilaterale.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat vineri că preşedintele Barack Obama este preocupat de controversa dintre Beijing şi compania Google. "Preşedintele rămâne preocupat de deficienţa de securitate informatică pe care Google o atribuie Chinei", a precizat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici