Chiriac despre premiul UNITER pentru "Faust": O dreaptă şi târzie recunoaştere

Directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, susţine că premiul de excelenţă UNITER pentru "Faust", în regia lui Silviu Purcărete, este"o dreaptă şi târzie recunoaştere", spunând că eforturile celor care au fost implicaţi în realizarea spectacolului au fost "omise".

175 afișări
Imaginea articolului Chiriac despre premiul UNITER pentru "Faust": O dreaptă şi târzie recunoaştere

Spectacolul "Faust" în regia lui Silviu Purcărete (Imagine: Stefan Jammer)

Directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu, Constantin Chiriac, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că echipa de creatori care a fost nominalizată de Senatul UNITER pentru a primi premiul de excelenţă pentru turneul la Festivalul Internaţional de la Edinburgh 2009 cu "Faust", în regia lui Silviu Purcărete, a realizat acest spectacol în anii 2006 - 2007, împreună cu 110 interpreţi (actori, muzicieni), 35 de tehnicieni, precum şi cu o echipă de 11 membri ai Departamentului de Marketing, Organizare şi Promovare Spectacole.

"Salutăm această dreaptă recunoaştere a echipei excepţionale de creatori care a realizat această producţie. Din păcate, «Faust» nu a fost nominalizat la vremea respectivă pentru cea mai bună regie, iar recunoaşterea ca cel mai bun spectacol vine prin acest premiu de excelenţă, urmare a unei confirmări valorice la Festivalul Internaţional de la Edinburg ediţia 2009. Este binevenită această recunoaştere târzie, chiar dacă eforturile echipei manageriale şi ale celorlalţi 140 de membri ai colectivului au fost omise", a spus Chiriac.

Chiriac a spus că "Faust" nu este singurul spectacol de excepţie al TNRS.

"Am reuşit pe parcursul a 11 ani să creăm 68 de spectacole care se joacă la Sibiu cu casa închisă. Dintre acestea, 24 de titluri au mers în turnee internaţionale, având 168 de reprezentaţii pe toate continentele", a afirmat Chiriac.

Spectacolul "Faust" a fost pregătit pentru Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană şi se joacă într-o hală industrială din municipiul Sibiu.

"Faust" a avut 69 de reprezentaţii până în prezent, dintre care opt au fost în străinătate la Goethe Festival din Frankfurt, Germania, în septembrie 2008, şi la Edinburgh International Festival, în august 2009.

Uniunea Teatrală din România a decis luni, acordarea premiului de excelenţă pentru creatorii Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf - decor), Lia Manţoc (scenograf - costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf - efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului "Faust" după Goethe (Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici