Regizorul Silviu Purcărete şi actriţa Tatiana Iekel - printre artiştii premiaţi de Senatul UNITER

Regizorul Silviu Purcărete şi actriţa Tatiana Iekel se numără printre artiştii premiaţi în 2010 de Senatul Uniunii Teatrale din România (UNITER), ei urmând să primească premiile în cadrul unei gale care va avea loc pe 19 aprilie, informează instituţia.

161 afișări
Imaginea articolului Regizorul Silviu Purcărete şi actriţa Tatiana Iekel - printre artiştii premiaţi de Senatul UNITER

Regizorul Silviu Purcărete (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Premiile Senatului UNITER au fost decise într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută şi au fost acordate pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a membrilor Senatului.

Astfel, premiul de excelenţă a fost acordat creatorilor Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf-decor), Lia Manţoc (scenograf-costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf-efecte video), pentru impactul internaţional al spectacolului "Faust", după Goethe (Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu), la Festivalul Edinburgh 2009.

Premiile pentru întreaga activitate au fost acordate actriţei Tatiana Iekel, actorului Mircea Andreescu, scenografului Andrei Both şi regizorului Mircea Cornişteanu.

Premiul special pentru muzică de teatru i-a fost acordat lui George Marcu, în timp ce premiul special pentru spectacol de divertisment i-a fost acordat lui Toni Grecu, pentru contribuţia sa "la istoria vie a umorului românesc".

Premiul special pentru teatru de păpuşi i-a revenit Alexandrei Davidescu, "strălucită actriţă şi regizoare, personalitate marcantă a acestui gen teatral", în timp ce premiul special pentru performanţă în domeniul nonverbal i-a fost acordat lui Gigi Căciuleanu, pentru întreaga cariera artistică a sa.

Premiul pentru critică de teatru, decis de Biroul de conducere al Secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT), i-a fost acordat profesorului universitar doctor Ludmila Patlanjoglu (pentru întreaga activitate) şi lui Ionuţ Sociu (nume noi în critică).

Distincţiile vor fi acordate în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a galei premiilor UNITER, ce va avea loc pe 19 aprilie, în Bucureşti.

Printre membrii Senatului UNITER se numără Ion Caramitru (preşedinte UNITER), regizorul Alexandru Tocilescu, dar şi criticul de teatru Cristina Modreanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici