Chitila Film Fest se desfăşoară între 31 august şi 2 septembrie

Chitila Film Fest va avea loc între 31 august şi 2 septembrie, iar preselecţia pentru filmele care vor fi incluse în competiţie se va încheia pe 15 august, informează un comunicat al organizatorilor.

280 afișări
Imaginea articolului Chitila Film Fest se desfăşoară între 31 august şi 2 septembrie

Chitila Film Fest se desfăşoară între 31 august şi 2 septembrie

Chitila Film Fest, o competiţie naţională de filme documentare şi scurtmetraje de ficţiune şi animaţie, dedicată regizorilor români, se află anul acesta la a doua ediţie.

În primele două zile ale festivalului se va desfăşura concursul propriu-zis, iar pe 2 septembrie va avea loc festivitatea de premiere.

Studenţii, absolvenţii facultăţilor de profil, precum şi regizorii şi oamenii din industrie se pot înscrie în competiţie până la data de 15 august, cu producţii din portofoliul propriu. Până la data de 25 august, juriul va avea de ales şi departajat dintr-o lungă serie de filme.

În competiţia finală vor fi nominalizate cinci scurtmetraje de ficţiune şi cinci documentare.

La preselecţie vor fi admise doar filmele care îndeplinesc următoarele condiţii: nu depăşesc 20 de minute, sunt subtitrate în limba engleză dacă dialogul este în altă limbă decât româna sau engleza, sunt transpuse pe format digital, DVD sau DVCAM.

Filmele trebuie să fie predate la sediul Sprint Media Group - adresa poate fi găsită pe www.sprintmedia.ro.

Filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant amplasat pe malul lacului din Chitila, lângă singura rezervaţie de nuferi din zona de sud a României. Publicul va putea vedea producţiile din competiţie într-o zonă special amenajată pe malul apei, la baza a trei stejari seculari - simbol al oraşului Chitila.

Anul trecut, din juriul Chitilia Film Fest au făcut parte regizorul Ioan Cărmăzan, actorul şi profesorul Eusebiu Ştefănescu şi criticul de film Laurenţiu Damian.

"Chitila Film Fest este o iniţiativă care pune oraşul nostru pe harta culturală şi care deschide noi oportunităţi pentru pasionaţii de film. În Chitila avem un public numeros care apreciază arta cinematografică, iar acest festival este o formă de promovare a culturii care îndeplineşte toate cerinţele unui eveniment cultural de excepţie", a declarat primarul oraşului Chitila, Emilian Oprea.

Transportul este gratuit şi asigurat de organizatori, traseul fiind Metrou 1 Mai - Chitila Film Fest şi retur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici