Cine este noul manager al Operei Naţionale Române Iaşi, după Beatrice Rancea

  • Ministrul Culturii a numit un manager interimar la Opera Naţională Română din Iaşi.
  • Acesta este Florin - Daniel Şandru, fost secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei prim-ministrului Guvernului în perioada 2016-2017.
719 afișări
Imaginea articolului Cine este noul manager al Operei Naţionale Române Iaşi, după Beatrice Rancea

Cine este noul managerul al Operei Naţionale Române Iaşi, după Beatrice Rancea

Ca urmare a suspendării contractului de management încheiat cu Beatrice Rancea, la conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi vine Florin - Daniel Şandru.

Acesta a fost secretar de stat - coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei prim-ministrului Guvernului României (2016-2017) şi fost director al revistei de cultură contemporană „Timpul”, fondată în 1876 (2014-2017).

Florin - Daniel Şandru este profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi a fost, în perioada 2017-2020, coordonatorul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi, pentru realizarea căruia a primit „Meritul Academic”, cea mai înaltă distincţie a Academiei Române.

Totodată, a efectuat stagii de cercetare postdoctorală la Universitatea Konstanz şi la Universitatea Humboldt din Berlin, urmând, în prezent, un program de cercetare avansată la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pe lângă activitatea managerială desfăşurată atât la nivel central, cât şi la nivel local, a publicat, în calitate de autor, 5 volume, fiind co-editor al altor 11 şi a organizat sau coordonat peste 100 conferinţe, colocvii şi ateliere privind diferite problematici ale societăţii româneşti.

„Opera Naţională Română din Iaşi are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă a grelelor încercări pentru instituţie. Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajaţii Operei, dar şi o mai eficientă administrare a atribuţiilor manageriale. Noul manager interimar are experienţa necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele 2 controale efectuate de către corpul de control la această instituţie şi să se asigure că, prin intermediul departamentului artistic, publicul ieşean, şi nu numai, se bucură de producţii culturale la cel mai înalt nivel’’, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Cu privire la solicitările din spaţiul public pentru organizarea unui concurs de proiecte de management pentru ocuparea funcţiei de manager a Operei Naţionale Române din Iaşi, Ministerul Culturii precizează că în cazurile în care contractul de management încetează înainte de termen, termenul de 120 de zile curge de la data constatării cauzei de încetare: „Referitor la situaţia de la Opera Naţională Română din Iaşi, precizăm faptul că Ministrul Culturii, potrivit prevederilor legale în materie, a suspendat contractul de management al doamnei Beatrice Rancea, ca urmare a comunicării oficiale primite din partea DIICOT cu privire la măsura controlului judiciar instituită asupra acesteia. Astfel, având în vedere că nu ne aflăm în ipoteza unei încetări a contractului de management potrivit prevederilor de mai sus, Ministerul Culturii nu va organiza în acest moment un concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Română din Iaşi. Menţionăm faptul că doamna Beatrice Rancea, în calitate de persoană cercetată, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici