Cineastul Aleksei Gherman Jr., în vizită în Bucureşti între 11 şi 14 februarie

Cineastul Aleksei Gherman Junior, reprezentant al noului val al cinematografiei ruse, va fi prezent la Bucureşti, între 11 şi 14 februarie, pentru a-şi prezenta filmele.

217 afișări
Imaginea articolului Cineastul Aleksei Gherman Jr., în vizită în Bucureşti între 11 şi 14 februarie

Cineastul Aleksei Gherman Jr., în vizită în Bucureşti între 11 şi 14 februarie (Imagine: captură video/ "Garpastum")

Primul său lungmetraj, "Ultimul tren", a obţinut premiul Luigi De Laurentiis la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Amnesty International - DOEN Award/ Premiul Aministiei la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, premiul FIPRESCI şi Golden Alexander la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cel de-al doilea lungmetraj, "Garpastum", un alt succes al tânărului regizor rus, a rulat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia.

Totodată, "Soldatul de hârtie" a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (Leul de Argint) la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

"Paper Soldier" va deschide evenimentul "Aleksei Gherman - Medalion de familie", în prezenţa lui Aleksei Gherman Junior, pe 11 februarie, de la ora 19.00, la Cinema Studio din Bucureşti.

Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici, pe de o parte, şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.

În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va prezenta filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de critici un "guru al cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta şi mai interesant".

Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi vizionat la Bucureşti este "Prietenul Meu Ivan Lapsin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici