Cititorii, invitaţi printr-un videoclip să ecranizeze un roman de Paulo Coelho

Proiectul lansat de scriitorul Paulo Coelho, care vizează ecranizarea romanului său "Vrăjitoarea din Potobello" de către 15 scenarişti, selectaţi în urma unui concurs, este promovat printr-un videoclip, transmite editura Humanitas.

1 afișare
Imaginea articolului Cititorii, invitaţi printr-un videoclip să ecranizeze un roman de Paulo Coelho

Cititorii, invitaţi printr-un videoclip să ecranizeze un roman de Paulo Coelho

Videoclipul Paulo Coelho's Experimental Witch Film Competition este postat pe site-ul you tube.

Coelho doreşte să ofere lumii primul film realizat de cititori. Pe blogul său, www.paulocoelhoblog.com., se pot înscrie scenarişti şi compozitori din toată lumea, iar fiecare dintre ei trebuie să spună o poveste şi să gândească o temă muzicală pentru oricare din cele 15 perspective narative ale romanului. Juriul va analiza materialele trimise şi va selecta 15 regizori, câte unul pentru fiecare narator. Filmul realizat astfel va fi prezentat în cadrul festivalurilor internaţionale.

Înscrierile la concurs se pot face până pe 19 martie, urmând ca persoanele câştigătoare să fie anunţate pe 25 iulie. Premiile sunt în valoare de 3.000 de euro - pentru regie şi 1.500 de euro - pentru coloana sonoră.

Romanul "Vrăjitoarea din Portobello", bestsellerul Editurii Humanitas anul trecut, a fost vândut în peste 30.000 de exemplare în primele patru luni după lansare.

Scriitorul a mai organizat un concurs de acest gen pe blogul propriu, prin care cititorii romanului erau invitaţi să filmeze scene din carte, marele premiu, în valoare de 3.000 euro, urmând să fie decernat în vara acestui an.

Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Pe lângă activitatea de scriitor, a fost autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. Cărţile sale au fost publicate în 150 de ţări şi 64 de limbi, vânzându-se în peste 90 de milioane de exemplare.

Scriitorul brazilian a vizitat Transilvania şi Bucureştiul în toamna anului 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici