CJ Constanţa şi-a dat acordul ca Teatrul de Operă Oleg Danovski să treacă la Ministerul Culturii

Consilierii judeţeni din Constanţa şi-au dat acordul, în şedinţa de luni, ca Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" să treacă sub autoritatea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din cea a Consiliului Judeţean.

53 afișări

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, luni, la sfârşitul şedinţei CJ, că a fost de acord cu solicitarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional de a începe procesul legislativ de preluare a Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski".

"Am spus că suntem de acord să dăm o hotărâre privind acordul nostru ca Ministerul Culturii să preia Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. Guvernul trebuie să adopte o hotărâre de Guvern sau să iniţieze o lege specială prin care să preia instituţia Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski în subordonarea şi finanţarea exclusivă a Guvernului României", a declarat Nicuşor Constantinescu.

La rândul său, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", Daniela Vlădescu, prezent la şedinţa CJ, a declarat că după ce hotărârea CJ va ajunge la Bucureşti se va pune în discuţie preluarea instituţiei de către Ministerul Culturii.

"Teatrul intră în subordinea Ministerului Culturii cu Balet, Operă şi Filarmonică. Ne asigură tot ce am cerut şi ne-au solicitat un buget estimativ ca să putem funcţiona până la sfârşitul anului. Cu cât ajunge mai repede aprobarea din Constanţa, cu atât mai repede se pune în discuţie la Guvern", a explicat Daniela Vlădescu.

În urmă cu o lună, consilierii judeţeni au aprobat reorganizarea întregului aparat al Consiliului Judeţean Constanţa pentru punerea în aplicare a OUG 63, iar în urma acesteia Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" ar fi rămas fără artiştii lirici şi fără cor.

Ulterior, hotărârea a fost atacată în contencios de către prefectul judeţului Constanţa, iar instanţa urmează să se pronunţe în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici