Clubul Jurnaliştilor Străini din China îşi închide site-ul din cauza atacurilor informatice

Clubul Jurnaliştilor Străini din China, a anunţat, vineri, că îşi va închide site-ul, care a fost victima mai multor atacuri informatice, la câteva zile după ce adresele de e-mail ale unor corespondeţi străini au fost piratate.

16 afișări
Imaginea articolului Clubul Jurnaliştilor Străini din China îşi închide site-ul din cauza atacurilor informatice

Clubul Jurnaliştilor Străini din China îşi închide site-ul din cauza atacurilor informatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştim cine este în spatele acestor atacuri sau care este motivaţia lor", au declarat reprezentanţii consiliului de administraţie al Clubului într-un comunicat de presă, în care au fost explicate motivele care au dus la decizia de a închide site-ul organizaţiei.

Oficialii Clubului au declarat că aceste atacuri informatice au fost conduse din China şi Statele Unite, dar că este posibil ca, de fapt, computerele de pe care au fost iniţaite atacurile să fi fost manevrate de alte persoane din alte locuri.

Atacurile informatice din ultima perioadă au subliniat vulnerabilitatea online a persoanelor sau grupurilor care lucrează în China, dar nu agreează politica Guvernului comunist de la Beijing.

Conturile de e-mail de pe platforma Yahoo! ale unor jurnalişti şi activişti din China şi Taiwan au fost piratate, într-un atac informatic care a fost descoperit săptămâna aceasta, la scurt timp după ce Google şi-a închis motorul de căutare din China.

În luna ianuarie, Clubul Jurnaliştilor Străini din China a dezvăluit că mai multe conturi de Gmail, serviciul de e-mail oferit de compania Google, ale unor jurnalişti străini care lucrează în China au fost piratate.

Google Inc. a anunţat, la începutul săptămânii trecute, că va închide versiunea chineză a motorului său de căutare, disponibilă la adresa www.google.cn, şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk. Decizia Google a venit pe fondul unor atacuri informatice care aua vut ca ţintă adresele de e-mail ale unor disidenţi ai regimului de la Beijing şi al refuzului administraţiei chineze de a elimina cenzura aplicată rezultatelor motorului de căutare Google.

Deşi China are oficial cel mai mare număr de internauţi din lume, circa 400 de milioane, Guvernul de la Beijing monitorizează atent activitatea online a chinezilor şi cenzurează conţinuturile care nu sunt în linie cu politica partidului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici