Cluj: Oraşul bulgar Varna, desemnat Capitală Europeană a Tineretului 2017

Oraşul Varna din Bulgaria a fost desemnat, miercuri seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cluj-Napoca, drept Capitală Europeană a Tineretului în anul 2017, de către Forumul European al Tineretului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

663 afișări
Imaginea articolului Cluj: Oraşul bulgar Varna, desemnat Capitală Europeană a Tineretului 2017

Cluj: Oraşul bulgar Varna, desemnat Capitală Europeană a Tineretului 2017 (Imagine: Mediafax Foto)

Ceremonia de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2017 a avut loc, miercuri seară, la un hotel de patru stele din Cluj-Napoca, în prezenţa primarului Emil Boc şi a reprezentanţilor administraţiilor locale din oraşele candidate Cascais (Portugalia), Galway (Irlanda), Newcastle (Marea Britanie), Perugia (Italia) şi Varna (Bulgaria).

Preşedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjasic, a declarat că juriul tineretului european a stabilit drept câştigător oraşul Varna din Bulgaria.

"Varna are mai multe calităţi, a candidat de mai multe ori, cei de acolo au demonstrat că sunt creativi, chiar au crezut în acest proiect. Juriul a apreciat elemente de inovare socială, care îi include pe tinerii antreprenori. A contat în luarea acestei decizii spiritul de colaborare, motivarea, angajamentul tinerilor din Varna", a spus Matjasic.

La rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că recomandă Primăriei din Varna să aibă încredere în tineri, "pentru că ei dau semnalul cu privire la viitor".

"Trebuie să ţii cont de tineri, aşa cum şi România a ţinut cont în alegerile prezidenţiale de semnalul dat de tineri şi de societatea civilă. Sper ca municipiul Cluj-Napoca, desemnat Capitală Europeană de Tineret în 2015, să fie un model pentru Varna şi pentru toate oraşele care vor deţine acest titlu după 2015. Sper ca anul viitor să aducem Europa la Cluj, aşa cum ducem Clujul în Europa", a spus Boc.

Ceremonia de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2017 a avut loc în cadrul Târgului de Organizaţii şi de Oraşe "Youth Fair", care se desfăşoară la Cluj-Napoca şi la care au participat peste 400 de tineri din Europa.

Forumul European al Tineretului reuneşte 99 de organizaţii de tineret din 49 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici