CNA a acordat licenţă pentru patru noi posturi tv de nişă

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, marţi, licenţă audiovizuală prin satelit pentru patru posturi tv de nişă, dintre care două, specializate în cazuri criminalistice şi vieţile private ale starurilor, vor începe emisia la 1 octombrie.

11 afișări
Imaginea articolului CNA a acordat licenţă pentru patru noi posturi tv de nişă

CNA a acordat licenţă pentru patru noi posturi tv de nişă

Posturile Crime+ şi Reflektor vor începe să transmită, potrivit reprezentanţilor IKO România SRL , compania care va opera canalele, din data de 1 octombrie.

Crime+ va difuza documentare de acţiune, în care detectivii încearcă să rezolve diferite cazuri criminalistice, dar şi filme poliţiste de lung metraj, în timp ce Reflektor va avea emisiuni despre secretele şi viaţa privată a vedetelor.

Celelalte două posturi care au primit licenţă audiovizuală în şedinţa de marţi a CNA, Poen! şi Series+, vor putea fi urmărite începând cu luna noiembrie. Poen! va difuza sitcom-uri şi comedii, printre care "Friends" şi "Seinfeld", în timp ce Series+ va difuza seriale cunoscute. Subtitrate în limba maghiară sau în limbile originale, filmele sunt preluate de la BBC, RTL, Warner Bros, Fox şi alte case de producţie, printre seriile ce urmează să fie difuzate aflându-se "Lost", "Prison Break" şi "Neveste disperate".

Potrivit reprezentanţilor IKO România, investiţia pentru cele patru posturi, până în momentul începerii emisiei, este de trei milioane de euro şi include subtitrări, studio, satelit. Reprezentanţii IKO au mai spus că au purtat deja discuţii cu operatorii de cablu, cărora le-au cerut părerea referitoare la intrarea pe piaţă a acestor posturi.

Posturile vor putea fi urmărite, mai întâi, în România şi Ungaria, urmând să se extindă în Serbia, Croaţia şi alte ţări.

Potrivit reprezentantului IKO, un alt post de televiziune, Doku, care a primit licenţă în luna martie, va începe să emită de la 1 octombrie, acesta fiind specializat în difuzarea de documentare.

SC IKO România SRL este divizie a IKO, trust de telecomunicaţii maghiar cu activitate în Europa Centrală şi de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici