CNA a prelungit licenţa Dance FM Bucureşti. Postul de radio poate emite în următorii nouă ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală a Dance FM Bucureşti, astfel încât postul de radio va putea să emită în următorii nouă ani.

163 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit licenţa Dance FM Bucureşti. Postul de radio poate emite în următorii nouă ani

CNA a prelungit licenţa Dance FM Bucureşti. Postul de radio poate emite în următorii nouă ani (Imagine: Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Campus Radio SRL de prelungire a licenţei audiovizuale pentru Dance FM Bucureşti, care ar fi expirat pe 18 octombrie.

Dance FM este un post de radio cu profil tematic - muzical, care emite 24 de ore zilnic.

Campus Radio SRL a solicitat şi modificarea structurii serviciului de programe pe tipuri de emisiuni, în sensul introducerii unui procent de 3% publicitate. Până în prezent, postul de radio Dance FM difuza 100% programe de divertisment şi alte tipuri de programe şi nu difuza deloc publicitate.

Societatea Campus Radio SRL deţine patru licenţe audiovizuale, una pentru Dance FM (în Bucureşti) şi trei pentru postul de radio Music FM (în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş).

Asociaţii societăţii Campus Radio SRL sunt Marius Dobre (80%) şi Pro TV SA (20%).

În şedinţa CNA de marţi, Marius Dobre a declarat că Dance FM este un post de radio care emite în Bucureşti, pe 89,5 FM.

"Dance FM este un radio cu un format muzical, se adresează unei nişe muzicale, respectiv cea a stilurilor muzicale din zona dance, o muzică care se adresează preponderent tinerei generaţii", a spus Marius Dobre, precizând că publicul ţintă al Dance FM este format din tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

"În grila de programe ne-am propus de la început şi vom continua să promovăm talentele româneşti din această zonă muzicală, a mixajelor muzicale (...) În acelaşi timp, avem un proiect cu cele mai importante evenimente de gen şi avem şi o componentă informativă, în sensul că promovăm tot ce se întâmplă în zona de interes a ascultătorilor noştri, evenimente, conferinţe, petreceri (...) Suntem în momentul în acesta în perioada în care ne-am consolidat cel puţin pe baza unui feed back, ne-am consolidat o anumită audienţă şi ne propunem ca, pe viitor, de ce nu chiar anul viitor, să introducem acest radio, Dance FM, în măsurătorile de audienţă (...) Sperăm să obţinem o audienţă suficientă în aşa fel încât să ne permitem să o monetizăm şi cu această ocazie să putem să facem mai mult decât am făcut până acum, adică să introducem mai multe programe producţie proprie şi să ne implicăm şi mai mult în transmiterea unui mesaj pozitiv către tânăra generaţie", a mai spus Marius Dobre.

Solicitarea societăţii Campus Radio SRL de prelungire cu nouă ani a licenţei audiovizuale pentru postul de radio Dance FM Bucureşti a fost adoptată de CNA cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce "împotrivă" au votat Lorand Turos, Laura Georgescu şi Christian Mititelu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici