CNA a sancţionat Realitatea TV cu somaţie publică pentru nerespectarea demnităţii umane

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să someze public Realitatea TV pentru o secvenţă difuzată în matinalul postului de televiziune, care nu a respectat "imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în situaţii de suferinţă".

339 afișări
Imaginea articolului CNA a sancţionat Realitatea TV cu somaţie publică pentru nerespectarea demnităţii umane

CNA a sancţionat Realitatea TV cu somaţie publică pentru nerespectarea demnităţii umane (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea matinală de la Realitatea TV din 24 iunie, în care au fost difuzate mai multe ştiri cu privire la accidentul rutier din Muntenegru în care un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, iar 18 persoane au murit.

În acest context, Christian Mititelu, membru al CNA, a propus ca postul de televiziune să fie somat public pentru secvenţa din buletinul de ştiri în care a fost difuzată imaginea unei femei rănite, care se afla pe o targă, în timp ce reporterul Realitatea TV îi adresa o serie de întrebări.

Propunerea lui Christian Mititelu a fost făcută în baza articolului 45, aliniatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că, "în cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii".

Propunerea lui Christian Mititelu a fost adoptată cu şase voturi "pentru" (Lorand Turos, Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Monica Gubernat) şi trei "împotrivă" (Florin Gabrea, Valentin Jucan şi Narcisa Iorga).

La şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului participă Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici