CNA a somat Antena 1 pentru încălcarea prevederilor referitoare la protecţia copilului

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat, marţi, Antena 1 pentru încălcarea prevederilor referitoare la protecţia copilului într-o ştire difuzată în 2 şi 3 iulie, în care se prezentau imagini cu doi copii legaţi cu lanţuri de pat.

4 afișări
Imaginea articolului CNA a somat Antena 1 pentru încălcarea prevederilor referitoare la protecţia copilului

CNA a somat Antena 1 pentru încălcarea prevederilor referitoare la protecţia copilului

Postul a primit somaţie publică pe baza reglementărilor din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoate la protecţia copiilor. La Antena 1 personajul principal este băiatul de opt ani, care fusese legat de pat. Acesta este intervievat fără să fie în prezenţa părinţilor sau a unui reprezentant legal, iar imaginea lui nu este blurată.

"La EPRA (Platforma Europeană a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului, n.r.) se vorbeşte de câţiva ani că atunci când este vorba de cazuri în care sunt implicaţi minori, interesul superior al copilului primează în faţa oricărui alt interes. Informezi, ţinând seama de interesul superior al copilului", a spus Cristina Trepcea, membru CNA.

Monitorizarea CNA a vizat ştirile de la şapte posturi de televiziune, abateri fiind constatate doar la Antena 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici