CNA: Melodiile Paraziţii "De ziua ta" şi "Toate-s la fel", interzise de la difuzare înainte de 23.00

Şapte melodii, între care trei ale trupei Paraziţii - "De ziua ta", "Toate-s la fel" şi "Bagabonţii 99" -, au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune şi radio înainte de ora 23.00, printr-o decizie luată, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

703 afișări
Imaginea articolului CNA: Melodiile Paraziţii "De ziua ta" şi "Toate-s la fel", interzise de la difuzare înainte de 23.00

CNA: Melodiile Paraziţii "De ziua ta" şi "Toate-s la fel", interzise de la difuzare înainte de 23.00 (Imagine: Viorel Dudău / Mediafax Foto)

Decizia luată miercuri de CNA vizează melodiile "De ziua ta", "Toate-s la fel" şi "Bagabonţii 99", ale trupei Paraziţii, dar şi piesele "Scoate limba" de Mamelino, "Turbofin" de Grasu XXL, "Hai cu mine" de BUG Mafia şi "Talk dirty" de Jason Derulo.

CNA a luat această decizie în încercarea de a curăţa audiovizualul din România de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV şi la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislaţia audiovizualului.

Decizia a fost luată la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga, fiind adoptată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi două "împotrivă" (Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea).

Decizia a fost luată în contextul în care aceste piese au fost difuzate la emisiunile matinale de la Kiss FM şi Radio Zu, în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici