CNA: OTV, amendat cu 100.000 de lei pentru publicitate politică la partidul lui Dan Diaconescu

CNA a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 100.000 de lei postul OTV, care a difuzat, în lunile aprilie şi mai, mai multe mesaje de adeziune la Partidul Poporului, fapt interzis de legislaţia audiovizuală în afara campaniilor electorale.

9 afișări

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în mai multe emisiuni de la OTV, difuzate pe 8, 9, 28, 29 şi 30 aprilie şi 2, 4, 5, 11 şi 12 mai, pe banda News Alert a continuat difuzarea mesajelor cu caracter politic, de adeziune la Partidul Poporului.

Pe de altă parte, în emisiunea "Dan Diaconescu Direct" din 11 aprilie a fost difuzată o înregistrare cu titlul "Dan Diaconescu s-a întâlnit cu simpatizanţii săi din Buzău". În emisiune, telespectatorii erau invitaţi să răspundă prin sms la întrebarea: "Viitorul preşedinte DD îi va scăpa pe români de sărăcie?".

În cadrul înregistrării, Dan Diaconescu a fost prezentat în timp ce tăia panglica la inaugurarea sediului Filialei Partidului Poporului Dan Diaconescu Buzău. Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Dan Diaconescu şi-a prezentat planurile pentru Buzău, în condiţiile în care ar reuşi să devină preşedinte al României.

Înregistrări de la întâlnirile lui Dan Diaconescu cu simpatizanţii săi din alte localităţi au fost difuzate şi în emisiunile "Dan Diaconescu Direct" din 18 şi 23 aprilie.

Astfel, CNA au decis amendarea postului OTV cu 100.000 de lei, pentru încălcarea articolului 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia: "Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici