CNA: Realitatea Media a anunţat duminică seara Consiliul privind mutarea studiourilor Realitatea TV

Realitatea Media a informat CNA duminică seara, printr-o adresă, privind mutarea studiourilor Realitatea TV în clădirea Willbrook, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA, precizând însă că Realitatea trebuia să aibă acordul Consiliului înainte de a emite din noul sediu.

874 afișări
Imaginea articolului CNA: Realitatea Media a anunţat duminică seara Consiliul privind mutarea studiourilor Realitatea TV

CNA: Realitatea Media a anunţat duminică seara Consiliul privind mutarea studiourilor Realitatea TV

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat luni dimineaţă pentru MEDIAFAX că Realitatea Media a transmis duminică după ora 20.00 o adresă, prin fax, la CNA. "Este o solicitare de reautorizare a studioului pe noua adresă", a explicat Răsvan Popescu. El a precizat totuşi că legislaţia audiovizualului prevede că Realitatea Media ar fi trebuit să informeze şi să primească acordul CNA înainte de a începe emisia din noul sediu.

Astfel, CNA va analiza în şedinţa de marţi dacă se impune vreo sancţiune în cazul Realitatea TV, care duminică la ora 18.00 a început să emită din noile studiouri, din clădirea Willbrook.

"Nu este un lucru foarte grav modificarea studiourilor societăţii. Ei au licenţă, programul este autorizat de CNA, sediul social este neschimbat, proprietarul nu s-a schimbat. O să trimitem astăzi un inspector la noile studiouri (ale Realitatea TV, n.r.)", a spus Răsvan Popescu.

El a precizat că tot marţi, CNA va analiza şi cazul postului RTV, deţinut de societatea Ridzone Computers SRL, în spatele căruia s-ar afla Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea TV.

"Nu ni s-a cerut aprobarea pentru modificarea acţionariatului societăţii Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu", a spus Răsvan Popescu, precizând însă că nu ştie dacă postul RTV emite în prezent pe vreo reţea de cablu din ţară şi, dacă emite, care este programul transmis. De asemenea, potrivit lui Popescu, nu se ştie în momentul de faţă din ce studiouri emite RTV. În cazul în care postul emite de la Piaţa Presei Libere (din fostele studiouri Realitatea TV), RTV ar fi în aceeaşi situaţie cu Realitatea TV care şi-a mutat studiourile fără să aibă aprobarea CNA.

Pe de altă parte, mai gravă ar fi situaţia în care RTV ar retransmite un alt program decât cel aprobat de CNA pentru televiziunea generalistă RTV din Târgu Jiu deţinută de Ridzone Computers SRL. "Ar fi grav pentru că ar însemna că emite un post neautorizat (de CNA, n.r), dar deocamdată nu ştim ce retransmite RTV. Ce vedem acum la televizor este programul Realitatea TV", a explicat Răsvan Popescu.

El a mai spus că CNA va solicita tuturor inspectorilor săi din ţară să verifice dacă se retransmite Realitatea TV sau RTV pe reţelele de cablu din zonele respective.

Postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook, televiziunea fiind coordonată de Sorin Enache şi Sergiu Toader. Contactat, duminică, de MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a spus că Realitatea TV continuă să emită ca şi până în prezent, însă dintr-un nou sediu - cel de la Willbrook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici