CNC a adăugat 64 de festivaluri agreate pentru concursul de proiecte cinematografice

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a mărit cu 64 numărul de festivaluri internaţionale de film agreate pentru concursul de proiecte cinematografice care se va organiza în această vară.

6 afișări

Pe baza listei cu festivaluri, publicată vineri pe site-ul CNC, organizatorii vor evalua calitatea cineaştilor înscrişi la concurs. Premiile şi selecţiile obţinute de ei la aceste festivaluri se transformă în puncte pentru noile proiecte, conform unui algoritm prevăzut în regulamentul de concurs.

Până acum, lista de festivaluri luată în considerare la concursul CNC cuprindea doar evenimente acreditate de FIAPF - Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film. Acest lucru a stârnit nemulţumiri din partea unor cineaşti, după concursul de anul trecut. Prin urmare, creşterea numărului de festivaluri agreate de CNC este o consecinţă a regulamentului modificat de concurs, ce a apărut săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

Astfel, pe lângă festivalurile acreditate de FIAPF (de categoria A sau nu) şi distincţiile/nominalizările la Oscar şi la Premiile Europene de Film, CNC va lua în considerare, de acum înainte, o serie de festivaluri agreate de European Film Awards: festivalurile de la Angers (Franţa), Cork (Irlanda), Drama (Grecia), Edinburgh (Anglia), Grimstad (Norvegia), Rotterdam (Olanda), Valladolid (Spania), Vila do Conde (Portugalia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici