CNSAS a cerut instanţei să constate calitatea de colaborator al securităţii a lui Constantin Duţu, membru CNA

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei securităţii a lui Constantin Duţu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

314 afișări
Imaginea articolului CNSAS a cerut instanţei să constate calitatea de colaborator al securităţii a lui Constantin Duţu, membru CNA

CNSAS a cerut instanţei să constate calitatea de colaborator al securităţii a lui Constantin Duţu, membru CNA (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax foto)

Cererea CNSAS a fost înregistrată la instanţă pe 8 noiembrie, procesul urmând să înceapă pe 25 ianuarie 2012.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Constantin Duţu nu a putut fi contactat.

În septembrie, conducerea Camerei Deputaţilor a decis, la propunerea liderului deputaţilor PDL, să solicite CNSAS să investigheze dacă Constantin Duţu, membru în CNA din partea PRM, a fost informator al fostei securităţi şi dacă a săvârşit acţiuni de poliţie politică, a anunţat atunci secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a făcut această cerere către Biroul Permanent, menţionând că cererea este făcută în baza acordului între liderii grupurilor parlamentare.

În sesiunea trecută, Constantin Duţu, membru în CNA, a fost chemat la audieri la Comisiile de cultură ale Parlamentului, iar, în timpul şedinţei, a scos un pistol de jucărie pe care l-a pus pe masă. Acest lucru a declanşat nemulţumirea membrilor comisiilor, unii dintre ei speriindu-se, iar Duţu a fost dat afară din sală.

Constantin Duţu era audiat în urma unei sesizări conform căreia ar fi fost condamnat penal.

Surse parlamentare precizau atunci că, deşi mai are un an de mandat, PDL dorea să-l înlocuiască pe Duţu în CNA cu o persoană propusă de democrat-liberali.

Potrivit site-ului CNA, Constantin Duţu a fost artist-balerin, coregraf, producător, om de afaceri, dar şi vicepreşedinte al Comisiei de cultură, artă şi mass-media a Camerei Deputaţilor, ca membru PRM.

Constantin Duţu a fost numit membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, de Parlamentul României, la propunerea Camerei Deputaţilor, pentru perioada 2006 - 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici