"Cocoşul decapitat", de Radu Gabrea, are premiera oficială în România pe 28 martie

Filmul "Cocoşul decapitat", o coproducţie România-Germania în regia lui Radu Gabrea şi Marjan Vajda, va avea premiera oficială în România pe 28 martie.

128 afișări
Imaginea articolului "Cocoşul decapitat", de Radu Gabrea, are premiera oficială în România pe 28 martie

"Cocoşul decapitat", de Radu Gabrea, are premiera oficială în România pe 28 martie

"Cocoşul decapitat" relatează povestea unor adolescenţi a căror maturizare este legată de destinul comunităţii săseşti din Ardeal şi are la bază cartea cu acelaşi nume a lui Eginald Schlattner. Producţia a fost filmată la Sibiu, Mediaş şi Agnita, recompunând atmosfera anilor 1940.

Filmul are o distribuţie care reuneşte actori români şi străini, în rolurile principale fiind David Zimmerschied (Germania), Alicja Bachleda-Curus (Polonia), Ioana Iacob şi Axel Mustaţă.

Pe 23 august 1944, în Făgăraş, tânărul Felix Goldschmidt, interpretat de David Zimmerschied, pregăteşte o petrecere pentru sfârşitul anului şcolar. El îşi aminteşte de anii de război, perioadă în care oraşul din inima Ardealului, cu lume pestriţă etnic şi totuşi paşnică, fusese spulberat de lupte.  

Îndrăgostit de evreica Gisela (interpretată de Alicja Bachleda-Curus), Felix este nevoit să renunţe la prietenia cu Hans (Axel Moustache), un tânăr sas cu simpatii naziste, atunci când regele Mihai anunţă trecerea României de partea armatei sovietice şi arestarea mareşalului Antonescu. Petrecerea lui Felix are loc, însă este întreruptă de sirenele de alarmă şi vuietul raidului aerian.

Pentru "Cocoşul decapitat", regizorul Radu Gabrea a primit un premiu special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj în 2007, unde filmul a fost proiectat în premieră.

Filmul a avut deja premiera în Austria, la Viena şi Graz, precum şi în Germania şi Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici