Video Colea Răutu a fost înmormântat (Video ProTv)

Actorul Colea Răutu, care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 95 de ani, a fost înmormântat, vineri, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor, cu onoruri militare, la funeralii participând aproximativ 300 de persoane.

606 afișări

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost depus în Capela Mare a Cimitirului Bellu, unde i s-a oficiat, vineri, în jurul prânzului, o slujbă funerară care a durat puţin peste o oră. După ce a fost scos din capelă, militarii i-au prezentat onorul, iar în momentul în care a fost coborât în groapă, s-au tras trei salve de armă, actorul fiind înmormântat cu onoruri militare întrucât a primit, în 2002, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler.

La înmormântare au participat circa 300 de persoane, familia actorului, dar şi mulţi foşti colegi de scenă ai lui Colea Răutu, precum Ştefan Iordache, Horaţiu Mălăele, Ion Besoiu, Sergiu Nicolaescu, Mitică Popescu, Irina Petrescu, Sebastian Papaiani, Nicu Constantin, Ruxandra Sireteanu, Ioana Pavelescu şi Valentin Teodosie. A fost prezent şi omul de afaceri George Copos, dar şi Ion Iliescu. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de flori, acelaşi lucru făcându-l şi Ion Iliescu, Teatrul Odeon şi Centrul Naţional al Cinematografiei, printre alţii.

Actorul Sebastian Papaiani a declarat că Răutu era "un om plin de poveşti". "A făcut multe la viaţa lui", a spus Papaiani, care şi-a amintit că l-a cunoscut pe Colea Răutu la filmările pentru "Toate pânzele sus!". "Am stat foarte mult faţă în faţă, ascultându-i poveştile. (...) El a fost genul de om care a tăcut şi a făcut", a apreciat Papaiani.

În jurul orei 13.45, sicriul a fost coborât în groapă, locul înmormântării - în apropiere de mormintele actorilor Leopoldina Bălănuţă şi Ernest Maftei - fiind alocat pe Aleea Actorilor la intervenţia Primăriei Bucureşti.

Joi, la Capela Mare a Cimitirului Bellu, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului, actriţa Ioana Pavelescu s-a arătat revoltată de modul în care Colea Răutu este condus pe ultimul drum.

"Colea Răutu nu are un loc de veci pe Aleea Actorilor, nu este depus la niciun teatru, la niciun cinematograf, este îngropat ca un om oarecare", a mai adăugat Ioana Pavelescu. "Niciun director de teatru sau de cinematograf nu s-a oferit să îl depună pe Colea Răutu în instituţia sa (...) Lui i-ar fi plăcut să fie depus undeva şi să fie îngropat pe Aleea Actorilor", a spus actriţa, care a mai adăugat că marele actor a fost ca un tată pentru ea. "Am copilărit în umbra lui, deoarece părinţii noştri erau prieteni", a declarat Ioana Pavelescu.

În cursul serii, familia actorului a fost sunată de o persoană de la PMB, care a anunţat-o că actorul poate fi înmormântat pe Aleea Actorilor, şi nu în cripta familiei Răutu de la Bellu.

Reprezentanţii Primăriei au declarat pentru MEDIAFAX că primarul Adriean Videanu s-a autosesizat cu privire la această problemă, întrucât demersurile pentru înmormântarea actorului pe Aleea Actorilor de la Cimitirul Bellu trebuiau făcute de UNITER, iar Uniunea "nu a făcut nimic".

Actorul Colea Răutu a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat de mai bine de o săptămână, acesta suferind de ciroză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici