Colocviu de istorie şi istoria artei decorative, la Muzeul Naţional Cotroceni

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 21-24 mai, cea de-a XIII-a ediţie a Colocviului Naţional de Istorie, Istoria Artei Decorative, Conservare-Restaurare şi Relaţii Publice, care are ca obiectiv valorificarea cercetării desfăşurate de specialiştii din muzee şi institute de cercetare.

280 afișări
Imaginea articolului Colocviu de istorie şi istoria artei decorative, la Muzeul Naţional Cotroceni

Colocviu de istorie şi istoria artei decorative, la Muzeul Naţional Cotroceni (Imagine: www.muzeulcotroceni.ro)

În cadrul acestei sesiuni a colocviului participă specialişti din Bucureşti şi din ţară, din Iaşi, Timişoara, Craiova, Constanţa, Târgovişte, Vaslui, Braşov etc.

În deschiderea lucrărilor colocviului, pe 21 mai, la ora 13.00, vor fi vernisate expoziţiile "Modă şi veşminte la Curtea Regală a României", organizator Ştefania Ciubotaru, şi "Familia regală din România în cărţi poştale ilustrate", organizator Mădălina Niţelea.

Expoziţia "Modă şi veşminte la Curtea Regală a României" este un proiect comun al Muzeului Naţional Cotroceni şi al Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", la care s-au alăturat Arhivele Naţionale ale României, Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Naţional "Moldova" din Iaşi şi Adina Nanu, care deţine o impresionantă colecţie de costume de epocă din perioada anilor 1900 - 1940.

Expoziţia "Familia regală din România în cărţi poştale ilustrate" este o continuare a expoziţiilor de cartofilie din colecţia Muzeului Naţional Cotroceni şi prima dintr-o serie dedicată familiei regale române, cuprinzând imagini din perioada regilor Carol I de Hohenzollern, Ferdinand I şi Carol al II-lea.

Deoarece, în cursul lunii iulie, se împlinesc 70 de ani de la moartea reginei Maria a României, cea de-a XIII-a ediţie a colocviului se va încheia cu o excursie la castelul de la Balcic, în Bulgaria, oferită de către Muzeul Naţional Cotroceni şi Elite Art Club Unesco tuturor participanţilor la lucrările colocviului.

Cele două expoziţii vor fi deschise în perioada 21 mai - 22 iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici