Comisia de cultură a Camerei: Rompres poate reveni la denumirea Agerpres

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să dea raport favorabil pentru revenirea agenţiei de presă Rompres la vechea denumire – Agerpres, singura condiţie impusă de membrii comisiei fiind ca marca Agerpres să nu fie deja înregistrată de altcineva la OSIM.

10 afișări
Imaginea articolului Comisia de cultură a Camerei: Rompres poate reveni la denumirea Agerpres

Comisia de cultură a Camerei: Rompres poate reveni la denumirea Agerpres

Conform iniţiativei, în titlul şi conţinutul legii de funcţionare şi organizare a agenţiei naţionale de presă, denumirea Rompres va deveni Agerpres.

"Noi am dat aviz favorabil, dar i-am condiţionat să se intereseze la OSIM, să vadă dacă nu cumva marca Agerpres este înregistrată de altcineva", a declarat pentru MEDIAFAX Mădălin Voicu, membruz al comisiei.

"La 2 ianuarie 1990, sub impulsul evenimentelor revoluţionare care au condus la prăbuşirea regimului comunist, directorul general al agenţiei difuza un comunicat prin care abonaţii şi beneficiarii emisiunilor de ştiri erau anunţaţi că, începând cu 2 ianuarie 1990, ora 12.00, Agenţia Română de Presă Agerpres îşi încetează activitatea. Din acel moment primind ştirile Agenţiei de Presă Rompres", se arată în expunerea de motive.

Oficial, Rompres a fost înfiinţată la 8 ianuarie 1990, prin Decretul 30 al CFSN, iar denumirea a fost menţinută şi în legea de organizare şi funcţionare nr. 19 din 2003.

Printre iniţiatorii acestei modificări se numără senatorii Adrian Păunescu, Mihai Ungheanu şi deputaţii Rodica Nassar şi Petre Străchinaru.

Proiectul privind revenirea Rompres la vechea denumire a fost deja adoptat de Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici