Comisia Europeană salută măsurile luate de reţelele de socializare pentru eliminarea mesajelor motivate de ură

Comisia Europeană a lăudat luni giganţii Internetului, precum Facebook şi Twitter, pentru măsurile adoptate în eliminarea postărilor care conţin mesaje motivate de ură, în conformitate cu codul de conduită al Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Dpa.

84 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană salută măsurile luate de reţelele de socializare pentru eliminarea mesajelor motivate de ură

Comisia Europeană salută măsurile luate de reţelele de socializare pentru eliminarea mesajelor motivate de ură

În 2016, Executivul UE a cerut marilor companii din domeniul online să semneze un set de reguli menite să prevină răspândirea conţinutului rasist sau xenofob, precum şi mesajele care instigă la ură, în timp ce respectă libertatea de exprimare.

Mai multe companii, inclusiv Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Google+, Instagram, Snapchat şi Dailymotion, au semnat setul de reguli.

Platformele online reuşesc în prezent să evalueze 89% din conţinutul suspicios care este semnalat în decurs de 24 de ani şi să elimine aproximativ 72% din conţinutul considerat ilegal, a adăugat Comisia Europeană.

"Mesajele online motivate de urp nu reprezintă doar o infracţiune, ci şi o ameninţare la adresa discursului liber şi respectarea democraţiei", a declarat comisarul UE pentru Justiţie, Vera Jourova.

Subiectul este relevant în contextul alegerilor care vor avea loc în Parlamentul European în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici