Compania Kaspersky Lab a depistat o campanie de spionaj cibernetic ce vizează state est-europene

Compania Kaspersky Lab, specializată în produse pentru securitatea informatică, a detectat o campanie de spionaj cibernetic care vizează de cinci ani ţări din Europa de Est şi foste state sovietice, printr-un program creat de experţi rusofoni.

430 afișări
Imaginea articolului Compania Kaspersky Lab a depistat o campanie de spionaj cibernetic ce vizează state est-europene

Compania Kaspersky Lab a depistat o campanie de spionaj cibernetic ce vizează state est-europene (Imagine: Shutterstock)

Campania, care are numele de cod "Octombrie ruşu", vizează "reprezentanţe diplomatice, administraţii şi institute de cercetare ştiinţifică", explică grupul Kaspersky Lab, într-un comunicat citat de AFP.

Campania a debutat în 2007 şi continuă în ianuarie 2013. "Obiectivele sunt în principal state din Europa de Est, foste republici sovietice şi state din Orientul Mijlociu, dar victimele ar putea fi oriunde, inclusiv în vestul Europei şi în America de Nord", anunţă compania specializată în produse antivirus.

"Există dovezi tehnice solide care arată că autorii atacurilor sunt de origine rusofonă", precizează Kaspersky Lab.

Fondat în 1997, Kaspersky Lab este un grup internaţional care are activităţi în peste 100 de ţări şi 2.300 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici