Concert de cântece ruse şi expoziţie de textile, la Muzeul Satului, de Zilele Culturii Ruseşti

Concertul Ansamblului Instrumental Bis-Quit, cu solişti de la cele mai renumite opere din Rusia, ce vor interpreta mai multe cântece populare ruse, şi vernisajul expoziţiei "Arta colajului textil din Rusia" vor avea loc sâmbătă, la Muzeul Satului, în cadrul Zilelor Culturii Spirituale Ruseşti.

558 afișări
Imaginea articolului Concert de cântece ruse şi expoziţie de textile, la Muzeul Satului, de Zilele Culturii Ruseşti

Yuri Shubin, secretar de stat în Ministerul Culturii din Rusia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturii Spirituale Ruseşti au fost prezentate, vineri, într-o conferinţă care a avut loc la Ministerul Culturii, la care au participat Yuri Shubin, secretar de stat în Ministerul Culturii din Rusia, şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii din România şi ai Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală.

Shubin a vorbit despre importanţa existenţei festivalurilor de folclor, atât în Rusia, cât şi în România, spunând că a asistat la un astfel de eveniment la Sibiu. "Ţara dumneavoastră ştie să îşi recunoască valorile şi să le popularizeze", a spus secretarul de stat.

Concertul, ce va avea loc sâmbătă seară, de la ora 18.00, îi va aduce la Muzeul Satului pe soliştii Ekaterina Sergheeva (mezzo-soprană la Teatrul Mariinski) şi Denis Sedov (bas, Teatrul Mihailovski), care vor interpreta un program special conceput pentru evenimentul de la Bucureşti, alături de membrii Ansamblului Instrumental Bis-Quit - Andrei Antipov (balalaika contrabass), Olga Yestafyev (domra), Gafarov Rustam (balalaika prima), Sacenko Alexander (acordeon), Alex Arrow (saxofon soprană), Vladimir Maslov (percuţie).

Programul cuprinde mai multe cântece populare ruse, alături de alte piese reprezentative "din comoara culturală a muzicii spirituale ruse", după cum s-a exprimat reprezentantul ansamblului Bis-Quit, Andrei Antipov, prezent la conferinţă. "Este un program nou şi pentru noi, l-am pregătit special pentru acest eveniment", spune Antipov, care semnează una dintre piesele ce vor fi interpretate în concert.

Tot sâmbătă va fi deschisă expoziţia "Arta colajului textil din Rusia", care va cuprinde lucrări ale meşterilor contemporani populari din această ţară. Acestea au fost expuse deja în mai multe oraşe din Rusia, iar lucrările considerate de un juriu ca fiind de excepţie au participat la festivaluri internaţionale în Franţa, Maroc, Germania şi Cehia.

În cadrul expoziţiei, ce va putea fi vizitată la Muzeul Satului până pe 15 septembrie, se vor desfăşura şi demonstraţii ale artistelor Lidia Semionova şi Ksenia Dimitrieva. La eveniment, va fi prezentă şi Iulia Ivanova, organizator din partea Federaţiei Ruse, director artistic al Casei Naţionale de Artă Populară din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici