Concert de muzică hyper-spectrală la ARCUB

Muzicienii Iancu Dumitrescu, Ana-Maria Avram şi Hyperion International Ensemble vor susţine joi, 23 martie, un concert de muzică hyper-spectrală la sediul ARCUB (Hanul Gabroveni).

101 afișări
Imaginea articolului Concert de muzică hyper-spectrală la ARCUB

Concert de muzică hyper-spectrală la ARCUB (Imagine: Andreea Balurea/ Mediafax Foto)

În cadrul concertului, vor fi interpretate lucrări originale ale celor doi compozitori.

Aflat în fruntea uneia dintre cele mai vizibile avangarde ale secolului XX, aceea a compozitorilor români de muzică spectrală, compoziţiile lui Iancu Dumitrescu marchează o rupere faţă de tradiţia convenţiilor sonore. Potrivit artistului, ele reflectă "încercarea de a elibera acel Dumnezeu ce trăieşte în fiecare bucată de materie".

Sunetele sunt intensificate prin transformări ale surselor instrumentale generate de computer sau prin manipulări sonore în timp real. Muzica rezultată are o violenţă, o intensitate şi un freamăt extatic ce revendică sunetul printr-o concentrare a materiei sonice de bază.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici