Concert de muzică sacră – „TU EŞTI PREOT ÎN VECI”

146 afișări
Imaginea articolului Concert de muzică sacră – „TU EŞTI PREOT ÎN VECI”

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti organizează la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 28 iunie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios Concert de muzică sacră –TU EŞTI PREOT ÎN VECI”, ca pregătire spirituală pentru sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul.

Concertul continuă ciclul manifestărilor cultural-religioase ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti. Acest eveniment este realizat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Tema acestui concert, „TU EŞTI PREOT ÎN VECI”, reprezintă un semn de preţuire şi mulţumire pentru toţi slujitorii sfântului altar. Prin acest eveniment dorim să conştientizăm faptul că Sfânta Preoţie este o Taină instituită de Isus Cristos. Preotul este acela care celebrează Sfânta Liturghie, se roagă cu şi pentru poporul lui Dumnezeu, mijloceşte harul sfinţitor, învaţă cu putere, sfinţeşte şi conduce poporul la mântuire.

La acest concert, în parte inedit, sunt invitaţi melomanii de muzică clasică, cât şi iubitorii de muzică sacră. Publicul va avea ocazia să se bucure de audiţia unor lucrări foarte rar interpretate în spaţiul cultural din Romania.

Concertul de Muzică Sacră este susţinut de Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, singura orchestră de muzică sacră din România şi din Europa care se află sub decret episcopal, Corul Catedralei ”Sfântul Iosif”, dar şi de soliştii invitaţi: Renata Vari, soprană, solistă a Operei Române Craiova şi Adrian Mărcan, bariton, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Cristian Balaş, vioară, Opera Naţională Bucureşti, nume sonore ale scenei româneşti şi internaţionale. Orchestra ANIMA este dirijată de domnul Cătălin Toropoc, dirijor principal. Orchestra ANIMA este constituită din profesionişti şi vârfuri de lance ale generaţiei de tineri instrumentişti, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt şi Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului. 

Programul concertului:

  • Andante Festivo de J. Sibelius
  • Tantum Ergo de W.A. Mozart
  • Adagio pentru Vioara şi Orchestră în Mi Major de W.A. Mozart
  • Panis Angelicus de C. Franck
  • Ave Verum de W.A. Mozart
  • Simfonia nr.23 în Re Major de Mozart
  • Eu v-am ales de Pr. L. FARCAŞ
  • Doamne Ramai mereu cu noi de William Henry Monk (Muzica) şi Pr. Pavel Chelaru (Text)  

Evenimentul este organizat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, precum şi de sponsori generoşi.

Intrarea este liberă.

Sperăm ca prin acest eveniment să avem o colaborare îndelungată între instituţia dumneavoastră şi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi totodată vă rugăm să ne fiţi PARTENER MEDIA în acest prezent proiect.

 

 

Pr. Eugen Răchiteanu

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu

al ARCB

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici