"Concertul" de Radu Mihăileanu va fi proiectat la Fabiofest, de la Praga

Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu va fi proiectat în cadrul Fabiofest, care se va desfăşura între 25 martie şi 3 aprilie, la Praga, informează cineuropa.org.

45 afișări
Imaginea articolului "Concertul" de Radu Mihăileanu va fi proiectat la Fabiofest, de la Praga

"Concertul" de Radu Mihăileanu va fi proiectat la Fabiofest, de la Praga (Imagine: Mediafax Foto)

Alături de filmul lui Mihăileanu, la Fabiofest, vor rula şi pelicule precum "Baaria" de Giuseppe Tornatore, "Bright Star" de Jame Campion, "Don't Look Back" de Marina de Van şi "În căutarea lui Eric" de Ken Loach.

Printre invitaţii festivalului de la Praga se numără Fanny Ardant, Terence Davies, Bruno Dumont, Bruno Ganz, Martin Huba şi Gaspar Noé.

Fabiofest este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa Centrală.

Recent, echipa filmului "Concertul" a primit două premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră, având, în total, şase nominalizări la prestigioasele premii franceze.

Radu Mihăileanu a mai fost nominalizat la premiile César în 1999, pentru scenariul filmului "Trenul vieţii/ Train de vie", şi în 2006, pentru "Trăieşte/ Va, Vis et Deviens", când a şi câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original.

Comedia dramatică "Le concert/ Concertul", care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60% în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris. Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România s-au desfăşurat la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul "Ana Aslan" şi Arenele Romane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici