CONFERINŢA RoNewMedia - Alessandro Petrilli, Global Marketing Solutions: Companiile greşesc când se concentrează pe numărul de Like-uri în promovarea pe Facebook

Strategiile de promovare pe Facebook eşuează în cazul multor companii deoarece aleg să se concentreze asupra unor aspecte cantitative, precum numărul de "Like-uri", susţine Alessandro Petrilli, CEEMEA client partner la Global Marketing Solutions.

109 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA RoNewMedia - Alessandro Petrilli, Global Marketing Solutions: Companiile greşesc când se concentrează pe numărul de Like-uri în promovarea pe Facebook

CONFERINŢA RoNewMedia - Alessandro Petrilli, Global Marketing Solutions: Companiile greşesc când se concentrează pe numărul de Like-uri în promovarea pe Facebook

"Numărul de «Like-uri» reprezintă, în esenţă, audienţa companiei. Apoi tu trebuie să îţi creezi un mod propriu de a comunica", a explicat Petrilli, specialist în branduri emergente şi în agenţii publicitare, în cadrul evenimentului RoNewMedia.

Specialistul recomandă companiilor să îşi schimbe imaginea de cover a profilului de Facebook o dată la trei-patru zile, în timp ce imaginea principală trebuie să rămână întotdeauna aceeaşi, de preferinţă logo-ul companiei.

Toate postările trebuie să fie însoţite de o fotografie. "O postare pe zi e suficientă, nu douăzeci", susţine specialistul Facebook.

Mai mult, ora la care sunt publicate aceste mesaje este, de asemenea, relevantă. "Niciodată la prânz, deoarece mesajul nu va avea o audienţă optimă", a explicat Petrilli. Companiile interesate să atragă un public tânăr, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, ar trebui să îşi posteze mesajele între orele 21:00 - 22:00.

Petrilli a mai ţinut să sublinieze diferenţele dintre "ads" (reclame) şi "sponsored stories" (mesaje sponsorizate), instrumente de promovare pe Facebook.

"Ads se adresează persoanelor care nu sunt deja fanii companiei, iar sponsored stories sunt pentru a crea o legătură cu fanii şi cu prietenii fanilor tăi. Când vreau să stâng mai multe «Like-uri» voi folosi ads, iar când vreau să comunic cu audienţa voi folosi sponsored stories", a mai explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici