Consiliul Judeţean Cluj va elabora o strategie culturală a judeţului pentru perioada 2014 - 2020

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj va elabora o strategie culturală a judeţului, pe termen scurt şi mediu, pentru perioada 2014-2020, în colaborare cu instituţiile de cultură din judeţ şi cele subordonate CJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

10 afișări

Vicepreşedintele CJ Cluj Fekete Emoke a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că strategia prevede, printre altele, inventarierea situaţiei actuale şi a problemelor din acest domeniu, urmând să fie propuse măsuri distincte.

"CJ Cluj va elabora o strategie culturală a judeţului pe termen scurt şi mediu, pentru perioada 2014-2020, în colaborare cu instituţiile de cultură din judeţ şi cele subordonate Consiliului. Strategia prevede, printre altele, inventarierea situaţiei actuale şi a problemelor din acest domeniu, urmând să fie propuse măsuri distincte. Un obiectiv vizează salvarea monumentelor istorice şi a bunurilor culturale aflate în pericol sau în stare avansată de degradare, prin lucrări de restaurare şi reabilitare. De asemenea, urmărim organizarea de activităţi culturale pentru a pune în valoare monumentele din judeţ", a spus Fekete.

Potrivit sursei citate, de exemplu, în cadrul strategiei se va putea propune restaurarea bisericilor medievale din judeţ pentru includerea lor într-un traseu turistic.

Fekete Emoke a subliniat că unul dintre scopurile strategiei este acela de a crea un cadru propice pentru ca turiştii străini să rămână în judeţ cel puţin trei zile, pentru a vizita obiectivele existente.

Vicepreşedintele CJ Cluj a precizat că speră ca până la începutul verii strategia să fie clar conturată, pentru a putea fi supusă dezbaterii publice.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, Leonard Horvath, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că se urmăreşte "unirea a patru-cinci instituţii care să fie partenere într-un proiect mare, pentru a se putea accesa, mai uşor, fonduri europene".

"Este vorba în primul rând de proiecte de reabilitare şi restaurare a monumentelor istorice şi de cultură care pot fi finanţate din fonduri europene. Vrem să ajutăm prin această strategie şi ca municipiul Cluj-Napoca să devină în 2020 Capitală Culturală Europeană", a conchis Horvath.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici