Video Constanţa: Teatru în stradă cu Horaţiu Mălăele, în ultima zi a Festivalului de Teatru Independent - FOTO/VIDEO

Sute de persoane s-au strâns, sâmbătă seară, în faţa Teatrului de Stat din Constanţa, pentru a asista la spectacolul „Sunt un orb“, marca Horaţiu Mălăele, ultima reprezentaţie din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent, ce a avut loc săptămâna aceasta la Constanţa.

268 afișări

Iniţial, piesa ar fi trebuit să fie jucată în incinta Teatrului de Stat, dar, datorită numărului extrem de mare de solicitări primite din partea constănţenilor, supăraţi că sala teatrului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei care doreau să asiste la spectacole, şi pentru că spaţiul nu le-a permis o altă variantă, organizatorii au propus un nou experiment: Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa - Blue Theatre să se încheie în stradă.

Protagonistul evenimentului a fost Horaţiu Mălăele, cel care a fost de acord ca acest lucru să se întâmple, fiind mai mult decât încântat de fenomenul de la Constanţa. Celebrul actor a acceptat să scoată spectacolul său, “Sunt un orb”, din sală în stradă, pentru ca toţi constănţenii care au dorit să ia parte la un adevărat regal actoricesc.

Având în vedere amploarea evenimentului, Primăria Municipiului Constanţa a
decis blocarea circulaţiei pe Bulevardul Ferdinand, în zona Teatrului de Stat, sâmbătă seara, în intervalul orar 19.00 - 22.00, cu garduri ale Jandarmeriei.

În acest interval orar, mijloacele de transport în comun care circulă în zona Teatrului de Stat, au fost deviate de la traseu, pe rute alternative.

Horaţiu Mălăele a susţinut în stradă, în faţa unei audienţe de sute de persoane, extraordinarul recital „Sunt un orb“, un regal actoricesc de geniu şi măiestrie interpretativă.

„A fost un cadru neobişnuit, dar civilizat, a fost o lume doritoare, a fost un lucru inedit şi m-am bucurat foarte mult să reîntâlnesc publicul din Constanţa unde, după cum ştiţi sau nu ştiţi, recidivez. Dacă mă chemaţi, voi veni de câte ori veţi dori. Am mai avut şi în alte părţi (public numeros – n.r.) ca aici. În Constanţa, este un public confiscat de inteligenţă şi de spirit. Cum spuneam, pe vremuri, acolo unde există teatru, există spirit, acolo unde există o biserică, există Dumnezeu”, a declarat, la final, Horaţiu Mălăele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici