Contractul privind drepturile de televizare a meciurilor din Liga I ar putea fi renegociat

Adunarea Generală a LPF l-a desemnat, luni, pe preşedintele Dumitru Dragomir să discute cu reprezentanţii câştigătorilor drepturilor de televizare a meciurilor Ligii I, RCS&RDS - Antena 1, existând şi posibilitatea unei renegocieri a contractului, a afirmat secretarul general, Valentin Alexandru.

35 afișări
Imaginea articolului Contractul privind drepturile de televizare a meciurilor din Liga I ar putea fi renegociat

Contractul privind drepturile de televizare a meciurilor din Liga I ar piutea fi renegociat

"Plecând de la faptul că se apropie data la care consoţiul RCS&RDS - Antena 1 trebuie să facă plata pentru ediţia următoarea a campionatului, 2009/2010, din cauza situaţiei economice, a crizei planetare, s-ar putea să fie nişte probleme în executarea acestei plăţi. A fost împuternicit domnul Dumitru Dragomir, împreună cu casa de avocaţi care reprezintă Liga să participe la discuţii cu acest consorţiu, eventual negocieri, urmând ca imediat, dacă e cazul, să convocăm o Adunare Generală în care membrii Ligii să-şi spună părerea. Suntem chiar obligaţi de lege, de marile probleme care s-au creat în lume. Toate contractele înainte de criză se renegociază. Acum în Europa se renegociază contractele, pentru că dacă nu ai, de unde să iei? Nu e nimeni vinovat de această criză", a spus Valentin Alexandru.

Antena 1, alături de operatorul de cablu RCS&RDS, a câştigat, la sfârşitul lunii martie a anului 2008, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro. Următoarea rată din contractul încheiat cu Liga Profesionistă de Fotbal trebuie achitată până la 15 mai 2009.

Valentin Alexandru speră să nu se ajungă la rezilierea contractului cu actualii deţinători ai drepturilor de televizare.

"Dacă apar probleme după 15, dacă există propuneri, ne vom întâlni, pentru că trebuie să găsim şi soluţii. Vom găsi soluţia cea mai bună pentru toată lumea, în primul rând pentru fotbalul românesc. Trebuie să recunoaştem că sunt cluburi care fără aportul acestor drepturi financiare au probleme. În orice contract există un contract care se referă şi la reziliere, dar sperăm să nu se ajungă acolo", a mai spus Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici