Contul de Facebook, marfă căutată pe piaţa neagră. Cum să vă protejaţi de atacurile hackerilor?

Atenţie mare la contul de Facebook, ne avertizează specialiştii. Milioanele de utilizatori ai celei mai populare reţele de socializare din lume, inclusiv România, au devenit în ultimul an ţintele preferate ale hackerilor. Nu este de mirare, din moment ce un cont ajunge să coste pe piaţa neagră de la 10 până la 300 de dolari, în funcţie de numărul de prieteni pe care îi are deţinătorul contului spart.

49 afișări
Imaginea articolului Contul de Facebook, marfă căutată pe piaţa neagră. Cum să vă protejaţi de atacurile hackerilor?

Contul de Facebook, marfă căutată pe piaţa neagră. Cum să vă protejaţi de atacurile hackerilor?

Spargerea contului de Facebook, în 3 paşi

Experţii de la Panda Security, o companie producătoare de softuri antivirus, a stabilit că, în cele mai dese cazuri, oamenii nici nu realizează spargerea contului. Mai mult, hackerii se folosesc de naivitatea utilizatorilor, care le furnizează chiar ei toate informaţiile. Iată care sunt paşii. Sunteţi contactaţi de un prieten al cărui cont a fost deja compromis, iar acesta vă solicită să accesaţi un link. În termeni de specialitate etapa se numeşte momeală.

Pentru că aveţi încredere şi îl cunoaşteţi pe cel care vă trimite mesajul, veţi fi tentat să mergeţi pe acel link. Numai că, în loc de poze sau informaţii sunteţi transferaţi către o pagina în care vi se solicită să vă logaţi din nou. Atenţie, această pagină este copia fidelă a reţelei de socializare, iar victima nici nu bănuieşte că se află în mijlocul a ceea ce se numeşte Phishing.

Citeşte mai multe despre cum să vă protejaţi de atacurile hackerilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici