COOLTURA de WEEKEND: Party în parc: Sistem ca pe Ferentari. Craft Beer pentru finuţi. Funk şi Disco - FOTO

Weekendul începe cu Festivalul Ambasadelor, dar şi cu Craft Beer Festival, unde se serveşte bere pentru oamenii cu caracter finuţ,deci bere pentru gourmeţi.Sâmbătă,în Halele Carol e petrecere cu funk şi disco,în Parcul Izvor Bike Fest.Pe urmă, duminică, megaparty în Ferentari. Iată orarul de distracţie:

1564 afișări
Imaginea articolului COOLTURA de WEEKEND: Party în parc: Sistem ca pe Ferentari. Craft Beer pentru finuţi. Funk şi Disco - FOTO

COOLTURA de WEEKEND: Party în parc: Sistem ca pe Ferentari. Craft Beer pentru finuţi. Funk şi Disco - FOTO

VINERI

BUCUREŞTI, AZIMUT al turismului: Festivalul Ambasadelor, Ediţia a 2-a, între 29 august şi 4 septembrie. Spectacol şi areal de multiculturalitate la km 0 al Bucureştiului

Se promovează cultura şi arta diferitelor ţări cu misiuni diplomatice în România. Festivalul a devenit un punct de reper pentru comunitatea diplomatică din ţară.

Spaţiile în care se va desfăşura: Piaţa Universităţii, Teatrul Naţional Bucureşti, Noul Cinema al Regizorului Român (Muzeul Naţional al Regizorului Român).

În jurul lumii printr-un singur oraş, aşa zic organizatorii

Timp de 7 zile vor avea loc, în 3 locaţii diferite din Bucureşti, mai multe serii de evenimente şi momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinaţie a multiculturalismului, a diversităţii, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanalului, filmului şi teatrului.

De-a lungul celor 7 zile, mai mult de 50 de organizaţii culturale şi artistice vor avea posibilitatea de a prezenta programe tematice la nivel internaţional, cu o varietate de la tradiţional la modern, de la clasic la experimental, de la artizanal la cultură urbană şi dezbateri pe teme de importanţă globală. Se lasă cu arte vizuale (pictură, grafică, sculptură, fotografie, film), muzică, dans, modă, design de produs, arhitectură, teatru, cultură urbană şi tradiţională (artizanat, specialităţi culinare). Festivalul va funcţiona ca un ansamblu expoziţional, cu activităţi artistice şi de divertisment, o panoramă a culturii internaţionale, care va fructifica relaţiile diplomatice străine cu publicul românesc.

 

Vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraş, iar Bucureştiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale.

Pagina de Facebook a evenimentului se regăseşte la acest link: https://goo.gl/OdTJlS.

FESTIVAL de BERE pentru FINUŢI: Bucharest Craft Beer Festival 2016, între 2 şi 4 septembrie

Vor fi aşa: Târg de viniluri: Expoziţie de motociclete şi biciclete custom made, Barber shop, Street food ales pe sprânceană, Concerte şi DJs în fiecare zi

Cine vine cu cu berea şi cidrul: http://bit.ly/2bx29Qb.

O să fie altfel decât este la un festival de bere şi mici, o să fie altfel pentru că berea craft este altfel. În plus, e şi cidru.

Începând din acest an se serbează, şi în România, Ziua Craft Beer. În fiecare an de acum înainte, în prima sâmbătă din septembrie, se bea bere craft!

Programul, pe zile, se prezintă astfel: Vineri, 2 septembrie: program 17:00 - 23:00, 21.00 - 21.45 Nişte Băieţi. Sâmbătă, 3 septembrie: program 12:00 - 23:00, 19.30 - 20.15 Pinholes 20.45 - 21.45 Les Elephants Bizarres. Duminică, 4 septembrie: program 12:00 - 23:00, 19.30 - 20.15 Jurjak, 20.45 - 21.45 Grimus.

Pagina de Facebook a evenimentului se regăseşte la acest link: https://www.facebook.com/events/1189280491139713/.

SÂMBĂTĂ

URBANUL TEATRU INTERIOR: UnNouCapitol / Citit În la Teatrul de vară Capitol

Sâmbătă, 3 Septembrie, câştigătorii Open Call-ului lansat de Save or Cancel, Alina Turdean şi Martin Balint vor deschide UnNouCapitol iar în foaierul Teatrului Mic, laboratorul artistic interdisciplinar "Citit În" va pune în scenă un spectacol de teatru interior.

I. Teatrul de vară Capitol
18:00 - 20:00 #UnNouCapitol
Care sunt mecanismele socio-politice care permit dezintegrarea corpului urban, provocând invizibilitatea acestuia în memoria colectivă? Care sunt mecanismele care pot determina resuscitarea corpului urban devenit invizibil, redându-i vitalitatea iniţială?

UnNouCapitol este o intervenţie artistică ce pleacă de la aceste întrebări şi propune recontextualizarea conflictuală a faţadei, folosind folie de supravieţuire, pentru a pune în discuţie metodele autohtone dezechilibrate ale revitalizării spaţiului urban. Este o interogare asupra tipurilor de spiritualitate la care conştiinţa colectivă poate sau nu să reacţioneze.

II. Teatrul Mic
18:00 - 22:00 Atelierul de serigrafie de pe lângă Libraria Jumătatea Plină au realizat o serie de postere care vor fi interpretate de artiştii invitaţi şi publicul proiectului, exprimând viziuni asupra posibilelor scenarii în care Teatrul de vară Capitol se poate transforma până în anul 2021.

20:00 - 21:00 "Citit În"
"Citit În" este un laborator artistic interdisciplinar dedicat studiului poeticii senzoriale. Încă dinainte de propria existenţă (post- avangardistă, imersivă) conceptele de performance "Citit În" au funcţionat în cheie post-contemporană (PoCo, teatru interior). Denumirea "Citit În" se referă la intenţia persistentă (parţial conştientă) a membrilor fondatori de a citi spectatorilor armonii posibile între conţinutul şi contextul poetic al momentului şi spaţiului performativ.

Începând cu ora 20:00, în foaierul Teatrului Mic vor pune în scenă pentru 35 de spectatori "Poetica spaţiului" de Bachelard Gaston un spectacol de teatru interior.

Pentru a-ţi face o rezervare la spectacolul Citit în din foaierul Teatrului Mic de pe 3 Septembrie, la care sunt disponibile 35 de locuri, poţi contacta organizatorii pe adresa de mail feeder@feeder.ro sau la numărul de telefon 0730 227 917.

III. Palatul Universul Bucuresti
18:00 - 22:00 feeder insider pop-up gallery w/ Saddo, Irlo Doidoi, Pisica Pătrată, KITRA şi produse realizate de designeri români din laboratorul Dizainăr

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii #Bucureşti2021 Oraşul In-Vizibil”

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1663490407312393/.

CONCERT la CONCURSUL ENESCU: Opening concert of the International Enescu Competition: Beethoven Triple Concerto, zic organizatorii pe englezeşte

Phiharmonic Orchestra "George Enescu". Conductor (Dirijor): Horia Andreescu. Anna Tifu, violin (vioară), Mihai Ritivoiu, piano (pian), Valentin Radutiu, cello (violoncel). Ce cântă oamenii ăştia:

Beethoven – Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56
Sebastian Androne – „Tektonum” (premiul I al secţiunii Compoziţie, Concursul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2014)
Respighi – Poemul Simfonic „Pini di Roma”

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1081490145260659/.

TRAGE VARA DE MÂNECĂ să mai stea niţel: Evenimentul Funk-o-teca / Expirat Halele Carol

Funk's not dead, come and nod your head. S-a dus şi vara, dar noi n-o lăsăm să se ducă. O tragem de mânecă să mai stea niţel, să danseze pe funk, disco şi alte muzici blackalicioase. Cosmin, funky citizen extraordinaire, stă la pupitru până-n zori. Tu stai până când te ţine.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/555772421291409/.

De la START la FINISH: BikeFest 2016

Timp de două zile, pe 3 şi 4 septembrie, în parcul Izvor din Bucureşti, sărbătorim un an frumos în care am adunat mulţi kilometri pe bicicletă. Nu contează ce tip de bicicletă ai sau dacă îţi închiriezi una I’Velo, contează să fii la BikeFest. BikeFest este locul unde găseşti cele mai fun competiţii, activităţi de relaxare, muzică | Vinyl, Rum, Tapas & Wine şi multe, multe premii.

Anul acesta, împreună cu NoMad, cu experienţă acumulată la Prima Evadare vom organiza, în premieră, două curse: una dedicată mountainbikerilor – Urban Race MTB - şi una iubitorilor curselor de şosea – Urban Race Road. Cursele vor avea starturi diferite şi premii diferite, iar startul şi finish-ul se vor face în curtea Palatului Parlamentului. Se vor parcurge, atât aleile cu dale din curtea Palatului Parlamentului, care includ urcări şi coborâri solicitante, cât şi bulevardele din jurul acestuia şi din Parcul Izvor. E un traseu complex şi virajat aşa încât să evidenţieze şi tehnică nu doar puterea.

Locul de întâlnire: parcul Izvor. BikeFest este un eveniment despre bicicliştii pentru care ziua începe cu bicicletă şi se termină tot cu ea, pentru care « pe două roţi » înseamnă un stil de viaţă.

Pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/481890642007681/.

DUMINICĂ

MEGAPETRECERE în PARC: Party Sistem Ca Pe Ferentari. Festival anual de muzică şi arte în cartierul Ferentari

Pe 4 septembrie 2016, în zona Aleea Livezilor, din cartierul Ferentari, Paradaiz duce seria evenimentelor trance-culturale la sursă cu o megapetrecere în parc. Mari talente ale cartierului şi staruri ale muzicii româneşti vor performa pe scena festivalului "Sistem ca pe Ferentari". Toată lumea e invitată! Evenimentul este gratuit.

Main Stage @ Parcul din Aleea Livezilor // 17:00 >> 22:30

Mitzu din Sălaj (Live cu formaţie), Leo de Vis (Live cu formaţie) + Tinere talente din Ferentari, Sorinel Copilul de Aur (Live cu formaţie), Taraful Nelu Bosoi-Sorin Necunoscutu, avându-i invitaţi pe George Ness şi Aurică Turcitu.

Aveţi şi activităţi conexe: Atelier de street art by Enel & Clubul de Educaţie Alternativă şi Ateliere de arte mişto by Matka

After-Party @La Stela şi Dana Centru Comunitar // 23:00- 4:00: Joxaren (SE) + Invitaţi din cartier (Live), Ion din Dorobanţi, Prdz Sndsstm (DJ set).

Interesat de culturile şi subculturile performate în cartierele Bucureştiului, Paradaiz transformă parcul de pe Aleea Livezilor pentru un supereveniment de o zi, dedicat oamenilor din cartierul Ferentari şi realizat împreună cu aceştia. Punând în discuţie modelele uzuale de producţie culturală, difuzate aproape exclusiv din centru către marginile oraşului, "Sistem ca pe Ferentari" celebrează o comunitate vibrantă, stereotipizată abundent şi lăsată de cele mai multe ori în afara discuţiilor. SCPF este ediţia pilot a unui eveniment anual care are, pe lângă funcţia comunitară şi culturală, şi rolul unei platforme de promovare a muzicii produse în acest cartier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici