COOLTURĂ de weekend: Party la terasa "La Băiatu" în Ferentari şi Color Run cu alergători vopsiţi

Haideţi cu noi în cooltura de weekend. Show-ul de Jazz al lui Tiberian, Cursa culorii şi sănătăţii, sesiunea de shopping, concertul Sarah Chang şi Cheful din Ferentari al lui Schiop. Vedeţi, vi se potrivesc? Daţi o raită!

1434 afișări
Imaginea articolului COOLTURĂ de weekend: Party la terasa "La Băiatu" în Ferentari şi Color Run cu alergători vopsiţi

COOLTURĂ de weekend: Party la terasa "La Băiatu'" în Ferentari şi Color Run cu alergători vopsiţi (Imagine: Cristian Vasile)

Iată recomandările noastre:

SÂMBĂTĂ

Cheful lui Adi Schiop: "E primul party făcut în Ferentari şi e pe bune. Nu îl dau la prosteală". Vezi, mai jos detaliile şi interviul cu Adi Şchiop.

Atenţie se deschid uşile, urmează staţia ‪Tropicolor‬! V-aţi pregătit tricourile, nepătaţilor?: The Color Run™ – sau altfel spus, ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria şi originalitatea. Sâmbătă, de la 16:00 la 22:00 în Piaţa Constituţiei. Axată mai puţin pe timpii de alergare şi mai mult pe distracţia nebună, The Color Run™ este o cursa necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanţi sunt vopsiţi din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Jazz pentru bucureştenii romantici, în subteran, la Green Hours: Jazzy Tarot, show muzical cu Mircea Tiberian feat.The Twisters, sâmbătă, la Teatrul LUNI de la Green Hours, ora 20:00.

Concert Sarah Chang, violonistă supercelebră face "Artă Contra Drog": Cântă Max Bruch, concertul no 1 în G minor, sâmbătă, 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, de la ora 19.30.

DUMINICĂ 

5. Shopping pentru cosmopoliţi: "Duminică, 17 aprilie, de la 11.00, ne vedem la cea mai aşteptată sesiune de shopping a primăverii organizată de Fashion Revolution Designer Fair! Va aşteptăm la o sesiune exclusivistă de shopping la Maison 13 unde designeri români va vor prezenţa ultimile lor creaţii şi va vor pregăti multe surprize! Stay tuned. Intrare liberă.", zic PR-iştii.

Revenim deci, sâmbătă, pe 16 aprilie, ora 21, Cheful din Ferentari

Doctorul în sociologie Adrian Şchiop în Ferentari. Ştie ce face.  Va fi distracţie, dar şi experienţă umană. A înţelege mai bine lumea din Ferentari.

Pagina de Facebook cu evenimentul, aici: https://www.facebook.com/events/1581885582123143/

Adi Schiop îşi face reclamă party-ului de sâmbătă, din Ferentari, astfel: "Am auzit că Adi Şchiop e un amant extraordinar şi dă nişte party-uri fantastice!"

Scriitorul Adrian Schiop vă dă şi direcţiile, ca să ajungeţi la terasa/barul "La Băiatu": "de la metrou Eroii Revoluţiei se ia autobuzul 141 vreo 7-8 staţii până la capătul de linie de la Zeţari; deci n-aveţi cum să rataţi locul. Barul e chiar acolo, în capăt la Zeţari, şi se numeşte TERASA MIORIŢA."

"Party-ul o să fie La Băiatu, terasă/barul unde lucrează Florică, pesonajul meu din cartea Soldaţii - adică la capătul Prelungirii Ferentari, chiar în inima cartierului. Băiatu, aka patronul Boieru din cartea mea, mi-a zis te-am lăsat să filmezi aici, ţi-am omenit prietenii; fă şi tu ceva pentru noi.", spune Adi Schiop.

"Or să fie manele live, interpretate de Fane din Clejani, cu care am mai făcut cheful prin efracţie în 2010, la Teatrul Naţional (cu ajutorul CNDB); o să mai fie bere, pornind de la 2,5 lei halba, mititei la 2 lei bucată, cefutze la grătar, vin la pahar etc. Până intră băieţii, o să pun manele eu şi Ovidiu Chihaia. Intrarea e 15 lei; 10 lei merg la lăutari, 5 lei la mine.", mai zice Adi Schiop în textul de prezentare de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Interviul integral cu Adrian Schiop despre Party. Iată-l:

"O să fie di granda, vorba lu' Gore Pirgu" E primul party făcut în Ferentari şi e pe bune. Nu îl dau la prosteală

Rep.: Ce se întâmplă la party, aşa, mai în detaliu?

Adi Schiop: Ca încălzire, o sa bag manele si muzică arabească, eu şi Ovidiu Chihaia. Fane o sa intre undeva pe la 11.30, după ce se încălzeşte lumea. Ca şi la cheful de la Teatrul Naţional din 2010, pe care l-am dat practic prin efracţie (I mean cu ajutorul Centrului naţional al dansului care mi-a găzduit party-ul în clădirea instituţiei), vreau o chestie populară, cu preţuri mici - Zi şi tu, în ce local bei bere cu 2,5 lei halba in Bucuresti? Micii şi cefutza de porc or să fie făcute de Florică, prietenul meu, care e chelner La Băiatu. Nu-mi place conceptul ăsta hipsteresc mai nou, care îţi bagă manelele pe gât la preţ de delicatese bio, cu 10 lei fiola de 0,33 l de bere.

Rep.: Ce e cel mai mişto în Ferentari?

Adi Schiop: Cel mai mişto în Ferentari, ca să bag un clişeu, e că oamenii încă socializează în draci, nu se închid în apartamente şi lasă străzile pustii. Din contră, în crâşme se bagă în seamă chiar dacă nu se cunosc, iar străzile seara se umplu de oameni care pălăvrăgesc spărgând seminţe şi bând bere la pet. Pe scurt, a păstrat o căldură pe care n-o mai întâlneşti nicăieri în Bucureşti.

Rep.: Cum mai e viaţa pe acolo de când nu mai e Vanghelie primar? Adică ce zice lumea?

Adi Schiop: Vanghelie a fost un primar iubit în Ferentari, oamenii s-au regăsit în el, să ştii - cum umblă vorba aia, „a pornit de jos, nu s-a născut bogat” şi „are şcoala vieţii”. Dovada pentru asta e că aşa cu bube cum e, are curaj să candideze.

Rep.: Spune ceva, ce vrei tu, aşa, la liber, tot legat de party.

Adi Schiop: M-aş bucura să vină cât mai multă lume la party. Oamenii de acolo - Florică, Alis, Băiatu - m-au ajutat mult (cu sfaturi, cu doctoratul, cu contacte) şi aşa pot să fac şi eu ceva pentru ei.

Diferenţa între Party-ul de sâmbătă din Ferentari şi un Party de fiţe "fără mix-uri, fără mâncare vegană, fără citate postmoderne, fără arheologia manelei, bere ieftină, mici şi grătar. Nu-mi place să consum manele via Michel Foucault, cred k manelele-s mişto aşa cum sunt."

"Nu-mi plac party-urile de manele cu caterincă la adresa manelelor", zice Adi Schiop, care şi-a dat doctoratul în manele.

"E primul party făcut în Ferentari şi e pe bune. Nu îl dau la prosteală. Gândeşte-te şi tu, cine mai are intrare să facă party în Ferentari?"

Cine este Adi Şchiop

În 2013, Adrian Şchiop a publicat romanul "Soldaţii", la editura Polirom, în colecţia Ego Proza. Cartea e despre viaţa din Ferentari, tinerii au citit-o cu duiumul şi acum scriitorul e "Big Boss" pentru generaţia tânără. Romanul lui Adi Schiop e o poveste de dragoste ce se petrece în Ferentari, între un scriitor şi Alberto. Alberto fusese la pârnaie, deşi provenea dintr-o familie de interlopi. Însă Alberto are candoare, deşi e un pic cam matahală, era un fioros cu suflet cald. În cartierul de periferie e plin de bande de smardoi, drogaţi şi mafioţi, de care, după ce citeşti romanul, ţi-e drag. E talentul lui Adi Schiop să te facă să-ţi fie drag de personajele lui din cartierul mărginaş. Şmecherii, maneliştii şi Alberto par prietenoşi şi sentimentali în cartea lui Schiop, sunt vii şi fără harfe, parcă te-apropii mai uşor de ei decât de snobii educaţi. Au "şcoala vieţii", nu sunt orăşeni anchilozaţi, au sânge-n ei, nu stau izolaţi, închişi în apartamentele de bloc ca-n cocon.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici