Corlăţean: Limba română, liant al spiritualităţii româneşti

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a adresat un mesaj cu ocazia sărbătorii naţionale a Zilei Limbii Române, afirmând că Este o deosebită bucurie pentru toţi românii (...) să sărbătorim împreună această frumoasă limbă, cu care ne putem mândri, acest liant al spiritualităţii româneşti".

292 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Limba română, liant al spiritualităţii româneşti

Titus Corlatean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este o deosebită bucurie pentru toţi românii din ţară şi din întreaga lume să sărbătorim împreună această frumoasă limbă, cu care ne putem mândri, acest liant al spiritualităţii româneşti care, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007, a devenit una din limbile oficiale ale Uniunii. O naţiune a cărei limbă este vorbită de aproape 24 de milioane de oameni în întreaga lume, este o naţiune puternică", afirmă Colăţean, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministrul afacerilor externe salută iniţiativa legislativă adoptată de Parlamentul României, iniţiativă care are ca obiect declararea zilei de 31 august ca sărbătoare a Limbii Române şi celebrarea ei în mod oficial de către autorităţile române,începând din acest an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici