Cosmin Cernat - noul director al Departamentului Sport din TVR

Cosmin Cernat a câştigat, luni, concursul organizat de TVR pentru desemnarea directorului Departamentului Sport din cadrul Direcţiei Emisiuni informative şi Sport din Televiziunea Română, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Publică.

230 afișări
Imaginea articolului Cosmin Cernat - noul director al Departamentului Sport din TVR

Cosmin Cernat - noul director al Departamentului Sport din TVR (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Reprezentanţii TVR au confirmat, pentru MEDIAFAX, informaţia potrivit căreia Cosmin Cernat a câştigat concursul pentru desemnarea directorului Departamentului Sport.

La postul de director al Departamentului Sport a concurat şi Andi Vilara, coordonatorul Departamentului Sport din TVR, potrivit surselor MEDIAFAX.

Comisia de evaluare a fost formată din: Rodica Culcer, director Direcţia Emisiuni informative şi Sport din TVR, Anca Gheorghe, consilier management în TVR, Dumitru Graur, jurnalist, un reprezentant al Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV (SPUS TV) şi un reprezentant al Sindicatului 2002 din Societatea Română de Televiziune.

Din noua funcţie, Cosmin Cernat va fi direct subordonat Rodicăi Culcer, directorul Direcţiei Emisiuni informative şi Sport din TVR.

Ca director al Departamentului Sport, Cosmin Cernat va trebui să planifice, să organizeze şi să coordoneze activităţile editoriale şi de producţie desfăşurate de Departamentul Sport.

În luna octombrie, Televiziunea Română a scos la concurs postul de director al Departamentului Sport, ocupat în momentul respectiv interimar de Andi Vilara.

Probele de concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Departamentului Sport au fost: proiect managerial (probă eliminatorie), test de limba engleză şi interviu final. Totodată, candidaţii au prezentat la înscriere un proiect managerial specific postului, de maximum 10 pagini, cu tema: "Modalităţi de recâştigare a unei poziţii dominante a ştirilor şi transmisiunilor sportive ale SRTv pe piaţa media din România".

Cosmin Cernat, în vârstă de 35 de ani, a revenit în Televiziunea Publică pe 1 septembrie 2010, ca project manager în cadrul Departamentului Sport al TVR, după ce a părăsit postul Kanal D. Cernat a lucrat timp de 11 ani în TVR, în perioada 1996 - 2007. El a părăsit Televiziunea Română la începutul anului 2007 şi a intrat în echipa postului Kanal D odată cu lansarea pe piaţa audiovizualului românesc a televiziunii deţinute de trustul turcesc Dogan Media International.

Cosmin Cernat este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi a intrat în televiziune la vârsta de 20 de ani, acumulând o experienţă de 15 ani. El a fost comentator la şapte ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice, este comentator la Eurosport din 1997, de la lansarea televiziunii pe piaţa din România, şi a fost recompensat cu premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) în 2000. De asemenea, Cosmin Cernat a prezentat programe de divertisment, printre care se numără "Ploaia de Stele" şi Festivalul "Cerbul de Aur", la TVR, dar şi "Spune-mi preţul" şi "Şatra", la Kanal D.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici