Costel Constantin va avea patru neveste în telenovela "Iubire şi onoare", de la postul Acasă

Costel Constantin, Virginia Rogin, Dana Dembinski, Majda Aboulumosha, Aylin Cadir şi Cristina Ciobănaşu vor juca în telenovela "Iubire şi onoare", care va fi difuzată din toamnă, pe postul Acasă, informează postul de televiziune.

496 afișări
Imaginea articolului Costel Constantin va avea patru neveste în telenovela "Iubire şi onoare", de la postul Acasă

Costel Constantin va avea patru neveste în telenovela "Iubire şi onoare", de la postul Acasă (Imagine: www.acasatv.ro)

Costel Constantin îi va da viaţă personajului Hussein bin Nasser el Jisr, conducătorul noului şi bogatului emirat, un arab tradiţionalist care respectă cu stricteţe legile Coranului.

"Am fost distribuit într-un rol complex, perfect creionat, cu un parfum aparte şi pe care personal îmi face plăcere să-l fac. Lumea arabă este o lume specială, plină de mister, cu datini diferite de ale noastre, iar ca actor este foarte interesant să abordez acest tip de personaj. Hussein a avut o viaţă zbuciumată, plină de neprevăzut şi chiar de pericole, însă a reuşit să adune o avere considerabilă şi să întemeieze un mic regat, în care este şeful suprem. Are patru neveste şi mai mulţi copii care nu se înţeleg între ei. El simte acest lucru şi de aceea este neliniştit de viitorul statului căruia i-a pus bazele", povesteşte marele actor.

Virginia Rogin va intra în pielea Sharifei, prima soţie a lui Hussein. "Am primit cu foarte multă dragoste şi interes acest personaj, pentru că este o noutate totală în cariera mea, în sensul că nu am mai jucat niciodată o arăboaică. M-am documentat citind cărţi despre femeile din lumea arabă, despre relaţiile lor cu partenerii de viaţă şi societate, am văzut filme, am mers la moschee. Sharifa este o femeie puternică, este beduină, a crescut cu emirul în deşert, unde s-au şi căsătorit. El a făcut o avere mare, iar ea a fost mâna lui dreaptă. Este prima nevastă, dar emirul şi-a mai luat încă trei soţii", spune Virginia Rogin.

Dana Dembinski este Rania, a doua soţie a emirului, originară din Norvegia, care încearcă să-şi educe copiii, pe Amir (Radu Vâlcan) şi Noor (Cristina Ciobănaşu), într-o manieră modernă şi europeană. "E un proiect interesant şi incitant pentru că este vorba despre o lume pe care o ştim din poveşti, lumea celor «O mie şi una de nopţi», dar actualizată, o lume pe care am încercat să o descoperim şi încercăm în continuare, luminoasă şi tenebroasă în acelaşi timp, într-un cuvânt, fascinantă. Personajul meu, de asemenea, este îndrăgostit de această lume, pentru că Rania este o femeie de origine norvegiană care a studiat limbile arabe, a încercat să cunoască spiritul lumii arabe şi până la urmă prinţul ei a sosit şi a dus-o cu el spre o nouă identitate.

O întâlnim pe Rania după aproape 30 ani, este musulmană deja, în continuare îndrăgostită de tot ce se întâmplă cu viaţa ei. La filmările din Bodrum a fost frumos şi greu, frumos pentru că este meseria mea şi o iubesc şi e normal să mi se pară aşa. Şi greu, pentru că întotdeauna un nou personaj implică mai multă muncă până ne obişnuim cu toţii cu noile noastre locuri în lumea nouă pe care o creem", povesteşte Dana Dembinski.

Majda Aboulumosha o întruchipează pe Nadira, cea de-a treia soţie a lui Hussein, o femeie de origine libaneză, ce provine dintr-o familie bogată. Emirul s-a îndrăgostit de ea pentru că ştie să danseze ca nimeni alta:

"Mă regăsesc în acest personaj pentru că mă simt mai aproape de familia mea, eu fiind jumătate arăboaică. Nadira e soţia cea mai răsfăţată, este foarte feminină, senzuală şi este perfect conştientă de frumuseţea ei. Îi place bellydance-ul şi se foloseşte de atuurile ei sexy ca să-şi ţină soţul aproape. Ca să mă adaptez cât mai bine rolului, repet dansurile acasă şi uneori ies în oraş purtând hijab-ul, vălul pe care îl poartă femeile musulmane".

Cea de-a patra soţie a emirului Hussein este Aysha, interpretată de tânăra actriţă Aylin Cadir. Aysha este însărcinată şi plină de speranţă că ea va fi cea care îi va dărui emirului moştenitorul dorit.

"Fiind a patra nevasta, Aysha are autoritate mică în casă şi influenţă foarte puţină asupra emirului. Puterea ei stă în pântecul ei, pentru că speră că va naşte un băiat. M-am documentat pentru rolul Ayshei citind cărţi despre lumea musulmană, despre tradiţiile şi obiceiurile care se păstrează încă, în anumite colţuri ale lumii. Informaţiile despre Coran şi învăţăturile lui le aveam deja, având în vedere că sunt de religie musulmană. Sunt bucuroasă să dau viaţă acestui personaj datorită fascinaţiei mele pentru acea lume din «La porţile moscheii», de Kader Abdolah, acea lume musulmană care există undeva în codul meu genetic", povesteşte frumoasa Aylin.

Cristina Ciobănaşu va avea rol principal, determinant în această poveste, o va interpreta pe Noor, fiica Raniei (Dana Dembinski) şi a emirului Hussein (Costel Constantin). În ciuda vârstei fragede, ea a hotărât că nu se va căsători decât cu persoana de care va fi îndrăgosită, chiar dacă ştie foarte bine că destinele tuturor femeilor sunt hotărâte de tatăl ei, puternicul emir, şi de legile Coranului.

"Personajul pe care îl interpretez poartă numele fostei regine a Iordaniei, Noor. Deşi este crescută într-o familie mixtă, este puternic educată în tradiţiile musulmane pe care le respectă cu credinţă. Pe parcursul poveştii, Noor se maturizează şi trece prin foarte multe întâmplări neaşteptate şi dure pentru vârsta ei. Ea va influenţa mult evoluţia protagoniştilor, perioada în care o mare parte a valorilor în care crede, se modifică. Sunt foarte puţine momentele în care experienţa mea de viaţă se confundă cu a lui Noor. Fac tot ce pot, cu ajutorul regizorilor şi al colegilor să creez un personaj cât mai real. E un rol greu, pe care sper ca telespectatorii să-l îndrăgească şi eu să nu dezamăgesc pe nimeni", mărturiseşte Cristina Ciobănaşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici