COVID-19 loveşte box office-ul nord-american: În weekendul trecut a fost la cel mai jos nivel din ultimele două decenii

Box office-ul nord-american din weekendul trecut a înregistrat cele mai mici cifre din ultimele două decenii, în contextul pandemiei de COVID-19. Biletele vândute în America de Nord de vineri până duminică s-au ridicat la 55,3 milioane de dolari, scrie Variety.

60 afișări
Imaginea articolului COVID-19 loveşte box office-ul nord-american: În weekendul trecut a fost la cel mai jos nivel din ultimele două decenii

Box office-ul nord-american, la cel mai jos nivel din ultimele două decenii

Încasările au scăzut cu 45% faţă de weekendul anterior şi un singur film, producţia Disney-Pixar „Onward", a vândut bilete de peste 10 milioane de dolari de vineri până duminică.

Una dintre explicaţii este aceea că AMC şi Regal, două dintre cele mai mari lanţuri de cinematografe, şi alte companii mai mici au redus capacitatea cu 50% pentru a evita aglomeraţiile, în contextul pandemiei de COVID-19, autorităţile recomandând „distanţarea socială". În plus, mulţi dintre spectatori au preferat să stea acasă.

Anterior, cele mai mici cifre au fost înregistrate în weekendul 15 - 17 septembrie 2000, cu 54,5 milioane de dolari.

Liderul box ofice-ului nord-american de weekend a fost „Tot înainte/ Onward", de Dan Scanlon, cu încasări de 10,5 milioane de dolari.

Poziţia a doua a fost ocupată de „Mereu împreună/ I Still Believe", de Andrew şi Jon Erwin, o dramă cu tematică religioasă, care a avut încasări de 9,5 milioane de dolari, iar podiumul a fost completat de thrillerul cu supereroi „Bloodshot", de Dave Wilson, cu Vin Diesel, care a vândut bilete de 9,3 milioane de dolari, potrivit Variety.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane este completat de „Omul Invizibil/ The Invisible Man", de Leigh Whannell, cu 6 milioane de dolari, „Vânătoarea de oameni/ The Hunt", de Craig Zobel, cu 5,3 milioane de dolari, „Sonic the Hedgehog”, de Jeff Fowler, cu 2,57 de milioane de dolari, „The Way Back", de Gavin O'Conno, cu 2,41 de milioane de dolari, „Chemarea străbunilor/ The Call of the Wild”, de Chris Sanders, cu 2,24 de milioane de dolari, „Emma.", de Autumn de Wilde, cu 1,37 de milioane de dolari, „Băieţi răi pe viaţă/ Bad Boys for Life”, de Adil El Arbi şi Bilall Fallah, cu 1,1 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici