Crasnea (CRP): Stănescu şi Chirieac fac confuzii voite, au mai încercat şi alţii să îngroape Clubul

Sorin Roşca Stănesc şi Bogdan Chirieac induc deliberat confuzie, într-o încercare de martiraj, atunci când vorbesc de faptul că CRP le-a "retras" calitatea de jurnalişti, pentru că CRP face doar constatări şi emite recomadări, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, preşedinta CRP, Indira Crasnea.

21 afișări
Imaginea articolului Crasnea (CRP): Stănescu şi Chirieac fac confuzii voite, au mai încercat şi alţii să îngroape Clubul

Crasnea (CRP): Stănescu şi Chirieac fac confuzii voite, au mai încercat şi alţii să îngroape Clubul (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"I-am invitat cu buna-credinţa pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac la Comisia Media. Au răspuns prompt, unul dintre dumnealor a spus chiar că se simte onorat de invitaţie. Probabil era o mare ironie, de vreme ce au venit ca să plece şi au avut o atitudine pe care, ca persoană fundamental civilizată, mă abţin să o comentez", a spus Crasnea.

"De mai bine de un an şi jumătate văd cum unii încearcă să îngroape, cu vorba şi cu fapta, Clubul. Anul trecut am văzut şi am auzit pe holurile Clubului cum un personaj cu mare notorietate în mass-media a plecat trântind uşa, pentru că nu a ieşit ceva pe placul său, profeţindu-ne că a murit CRP. Existăm şi suntem bine-sănătoşi", a mai spus Crasnea, în ceea ce priveşte afirmaţiile lui Stănescu şi Chirieac referitoare la "disoluţia" şi reprezentativitatea CRP.

Preşedinta CRP a adăugat că această organizaţie, reprezentativă pentru industria mass-media, îi va apăra întodeauna pe profesioniştii industriei ,"care adorm seara cu conştiinţa împăcată".

Comisia Media CRP-AJR a decis, joia trecută, să recomande instituţiilor de presă şi jurnaliştilor să nu îi mai prezinte pe Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac ca "jurnalişti" sau cu orice altă titulatură care face trimitere la această meserie.

În urma şedinţei de joi, Comisia Media, organism comun de autoreglementare în materie de deontologie al Clubului Român de Presă şi al Asociaţiei Jurnaliştilor din România, a făcut mai multe recomandări instituţiilor de presă şi jurnaliştilor.

Comisia Media a ajuns la concluzia că Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac au încălcat articolele 1, 7, 8 şi 9 din Codurile Deontologice ale CRP şi AJR.

Totodată, Comisia Media consideră că "instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici