Crişan, regizorul "Morgen": Propunerea la Oscar sper să crească interesul pentru distribuţia în SUA

Marian Crişan, regizorul filmului "Morgen", a declarat pentru MEDIAFAX că propunerea la Oscarul pentru "cel mai bun film într-o limbă străină" bucură echipa care a lucrat la această producţie, precizând că speră ca astfel să crească interesul pentru distribuţia lungmetrajului în Statele Unite.

138 afișări
Imaginea articolului Crişan, regizorul "Morgen": Propunerea la Oscar sper să crească interesul pentru distribuţia în SUA

Marian Crişan, regizorul filmului "Morgen" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"De fapt, ce ne bucură de fiecare dată este recunoaşterea în fiecare loc a filmului", a spus Marian Crişan. "Am lucrat foarte mulţi oameni şi foarte mult la acest film", a mai spus regizorul.

În ceea ce priveşte prezentarea în Statele Unite ale Americii, Marian Crişan a spus că are în vedere şi traducerea în limba engleză şi a replicilor din limba turcă, nu doar a celor din limba română. "Morgen" este povestea relaţiei care se crează între un emigrant turc şi un român care trăieşte într-un sat de graniţă. Cei doi se înţeleg doar prin limbajul semnelor. În varianta din cinematografele româneşti, replicile în limba turcă nu sunt subtitrate.

Totodată, Marian Crişan a mai spus că, recent, "Morgen" a avut premiera în Elveţia, ţara în care filmul a obţinut anul trecut primele sale distincţii, la Festivalul de la Locarno.

Lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan - "Morgen" - este propunerea României la premiile Oscar ce vor fi acordate în 2012, la categoria "cel mai bun film străin", au anunţat joi reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici