Cristi Puiu, preşedintele juriului competiţiei de lungmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo

Regizorul Cristi Puiu va fi preşedintele juriului competiţiei de lungmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo (23 - 31 iulie), informează site-ul evenimentului.

31 afișări
Imaginea articolului Cristi Puiu, preşedintele juriului competiţiei de lungmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo

Cristi Puiu, preşedintele juriului competiţiei de lungmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Marfa şi banii" este lungmetrajul de debut al regizorului Cristi Puiu şi marchează, potrivit opiniei majorităţii criticilor, începutul noului val cinematografic românesc. După "Marfa şi banii", Cristi Puiu a realizat drama "Moartea domnului Lăzărescu", care i-a adus marele premiu al secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes. Puiu a revenit, anul acesta, la Cannes, în aceeaşi secţiune, cu "Aurora", un film în care, pe lângă regizor şi scenarist, este şi protagonist. Pelicula, care a primit numeroase aprecieri din partea presei internaţionale, a fost prezentată în premieră naţională în deschiderea Zilelor Filmului Românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. A beneficiat, de-a lungul timpului, de invitaţi importanţi, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a şi oferit sprijin financiar tinerilor artişti din zonă.

Anul acesta, unul dintre invitaţii de onoare ai festivalului este actorul american Morgan Freeman.

Totodată, lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, va fi proiectat în Open Air Programme al festivalului. De asemenea, peliculele "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon, şi "Lumea văzută de Ion B.", de Alexander Nanau, au fost selectate în competiţia dedicată documentarelor a Festivalului de Film de la Sarajevo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici